0
616

logo_vv_voorwaarts_125
Zaterdag 9 april stond de thuiswedstrijd tegen de CJV-ers uit Deventer op het programma.

Onder uitstekende weersomstandigheden floot scheidsrechter Klein Ganseij om klokslag 14:30 uur voor de aanvang. In het eerste half uur gebeurde er niet veel, beide ploegen kregen enkele kleine mogelijkheden maar tot echte doelrijpe kansen kwam het niet. In het resterende deel van de eerste helft kregen de CJV-ers enkele goede kansen, maar de voorwaarts goallie was op z’n hoede een hield zijn doel schoon, waardoor de brilstand gehandhaafd bleef tot het rustsignaal. De tweede helft vertoonde eigenlijk hetzelfde spelbeeld als de eerste, geen van beide ploegen had een echt overwicht maar de Deventenaren waren gevaarlijker in de aanval.
In de 67ste minuut was het Bjorn Rutten die goed wegdraaide van zijn directe tegenstander en vakkundig de 0-1 binnen schoot. In de resterende speeltijd moesten de Westerhaarders meer risico’s en met name in de slotfase werd het nodige risico genomen door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Voorwaarts ging veelvuldig de lange bal hanteren en probeerde met opportunistisch spel de gelijkmaker te bewerkstelligen, maar het net werd helaas niet gevonden. Vanuit een van de vele tegenaanvallen goeide Emir Balavac vlak voor tijd de wedstrijd definitief in het slot door de 0-2 te scoren.  Gelukkig voor Voorwaarts bleken bij terugkomst in het clubhuis de uitslagen van de overige wedstrijden gunstig, de twee directe tegenstanders die onder ons stonden, staan daar nog steeds.

Om klasse behoud veilig te stellen dienen er uit de resterende 3 wedstrijden nog wel een aantal punten behaald te worden. Misschien dat volgende week in de thuiswedstrijd tegen D.Z.S.V. uit Dinxperlo deze binnen gehaald kunnen. Juliana ’32 en Sportlust Glanerbrug moeten dan respectievelijk aantreden tegen Den Ham en Drienerlo die in een echte kampioensstrijd met elkaar verwikkeld zijn.