Voorwaarts laat punten aan FC Eibergen

0
684

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa twee fantastische, forse overwinningen op rij, stond deze zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Eibergen op het programma.
Met de van een blessure teruggekeerde Patrick Webbink en Rutger Slot, die de afgelopen twee wedstrijden geschorst was, in basis begon trainer Ronald Dams aan deze altijd lastige wedstrijd.
De eerste minuten waren voor Voorwaarts. In de 2e minuut werd een voorzet van de rechterkant door een verdediger van FC Eibergen bijna in eigen doel geschoten. In de 17e kwam Roy de Lange goed door op de linkerflank, keeper Gert Jan Schot van FC Eibergen kon de aanval onderscheppen en maakte daarbij, volgens vele Voorwaarts supporters, net buiten de zestien meter hands. Scheidsrechter Huisman uit Westervoort wilde hier echter niets van weten.

Enkele minuten later werd Jordy Niks de diepte ingestuurd. De goede voorzet van Jordy kwam op het hoofd van Gert Dogger, die de bal voorlangs kopte. Jammer, een 100% kans leverde niets op. In de 22e minuut leed Rene Nijhof balverlies de aanval die daarop volgde werd door FC Eibergen goed afgerond. De bal verdween via de binnenkant van de paal achter Dinand Stuifzandt. Voorwaarts speelde rommelig, passes kwamen niet aan en het niveau van de vorige twee wedstrijden werd bij lange na niet gehaald. Na 45 minuten werd de kleedkamer opgezocht met een 1-0 achterstand. Na de rust kwamen de beide teams ongewijzigd terug op het veld. De meegereisde Voorwaarts supporters hoopten een ander Voorwaarts te zien. Maar het tegendeel bleek waar te zijn. Het was zo’n middag waarop er niets lukt, een middag waarop je wellicht tegen beter weten in, hoopt dat het vertoonde spel van de afgelopen weken zo maar even weer op de mat wordt gelegd. Deze zaterdagmiddag in Eibergen zat het er echter niet in. Met Israel Basmaci voor Jordy Niks en Jaimi Snippe voor Rutger Slot probeerde Ronald Dams nog iets te weeg te brengen. Het leverde een paar kleine mogelijkheden op, maar doelpunten zaten er voor Voorwaarts deze middag niet in. In de 92e minuut was het definitief gedaan. Uit een counter scoorde FC Eibergen de 2-0 en wist daarmee de drie punten binnen te slepen. Al met al een wedstrijd waarin beide teams geen hoogstaand voetbal lieten zien en dus een wedstrijd waarin een al oude regel werd bevestigd. Als je een doelpunt meer maakt dan de tegenstander dan win je de wedstrijd. Conclusie is dan ook dat FC Eibergen terecht de wedstrijd wist te winnen. Volgende week is een vrij weekeinde. Zaterdag 24 maart speelt Voorwaarts thuis tegen SP Denekamp. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark ´t Twistveen.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Theo Mulder, Rene Nijhof, Wout Roelofs, Michel Lensen, Patrick Webbink, Rutger Slot (79e Jamie Snippe), Jordy Niks (60e Israel Basmaci), Gert Dogger en Roy de Lange