Voorwaarts laat nacompetitie uit handen glippen

0
492

Zaterdag 13 mei staat de uitwedstrijd tegen Lemele op het programma.

Voor Voorwaarts een belangrijke wedstrijd omdat bij een overwinning het toetje dat ‘nacompetitie’ heet wel erg dichtbij komt.
Er wordt op kunstgras gespeeld in Lemele en we zien tijdens de warming-up dat het veld erg stroperig is door de hoge buitentemperatuur.
Voor het publiek erg aangenaam, maar voor de snelheid van de bal is het duidelijk wat minder.
Als de wedstrijd begint zien we in de eerste 10 minuten 2 teams die beide in balbezit aftastend te werk gaan. Lemele geeft iets sneller de lange bal, waar Voorwaarts probeert de ruimtes te creëren door de bal rond te spelen. Dat lukt maar matig, vooral omdat het baltempo veel te laag is.
Na zo`n 12 minuten is het Remon Kleinlugtenbelt van Lemele die na een hoge bal in de buurt van de 16-meter de bal volley in de hoek deponeert en daarmee de wedstrijd op gang brengt. 1-0
Vanaf nu zal Voorwaarts het matige begin achter zich moeten laten en meer lef moeten tonen.
Dat gebeurd ook, want na een kwartier spelen zien we de eerste grote kans van Voorwaarts. Wout Roelofs komt door over links en heeft een prima voorzet, die door Kilian Ekkel rakelings langs de eerste paal geschoten wordt.
Enkele minuten later is het Mauro Slatius die vanaf de linkerkant een voorzet geeft. Dit keer zitten de keeper van Lemele en Kilian beide mis, waardoor de bal voor het doel langs zeilt.
Lemele loert op de counter. Hun grootste kans in de 1e helft is een verdwaalde voorzet die achter Sander Berghuis via de lat het veld in springt.
Vlak voor rust zien we enkele vrije ballen van Voorwaarts die gevaarlijk zijn, maar het laatste zetje wordt er niet gegeven, waardoor het 1-0 blijft tot het rustsignaal.
Voorwaarts begint de 2e helft erg goed, want al na 1 minuut spelen is het Kilian Ekkel die 1 op 1 voor de keeper wordt gezet. Het lijkt een perfecte positie voor hem, vanaf rechterkant 16- meter gebied met zijn linkerbeen. Helaas staat het vizier niet op scherp, want Kilian schiet de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Dit zou een mooi offensief kunnen inluiden, meteen al zo`n goede kans. Lemele denkt daar anders over, want na de uittrap van de keeper komt er een aanval, die ervoor zorgt dat Yoran Bakhuis van Lemele oog in oog met  Sander Berghuis komt. Yoran faalt niet en het is 2-0.
Niels Huizing en Roy de Lange worden in het veld gebracht voor Mauro Slatius en Glenn Snippe. Voorwaarts gaat nog aanvallender spelen en dat zorgt ervoor dat Niels Huizing de aansluitingstreffer binnenkopt na een goede voorzet van Wout Roelofs.
Vanaf nu zien we een open wedstrijd, waarbij er voor Lemele ruimte ligt om te counteren. Voorwaarts probeert van alles, maar de kansen blijven schaars. Een afstandsschot van Kilian caramboleert via verschillende benen tot corner. Een vrije schietkans van Bernd Bove is te zacht en belandt in de handen van de keeper.
Vlak voor tijd is er een afvallende bal in de 5 meter van Lemele die bij Roy de Lange voor de voeten komt. Helaas is Roy iets te druk en schiet hij de bal over het doel.
Het blijft 2-1 voor Lemele en dat is aan het eind van de wedstrijd geen onterechte uitslag. Voorwaarts heeft te weinig laten zien en was in delen van de wedstrijd te inspiratieloos om kansen te creëren en niet agressief genoeg om de duels te winnen.

Door de uitslagen op de andere velden is er nog een erg kleine kans om toch nog de nacompetitie te halen. Door in de laatste 2 wedstrijden maar 1 punt te pakken is het misschien beter om daar niet meer aan te denken en het seizoen goed af te sluiten door in de laatste wedstrijd van deze competitie de 3 punten te pakken, volgende week thuis tegen MVV. En dan zien we wel wat er op de andere velden gebeurd.

Een overwinning volgende week zou het feestje in de kantine met de zangers  Jan Warringa en Frank van Etten een stuk leuker maken!!