Voorwaarts laat in slotfase overwinning glippen

0
1930

Het leek zo mooi…

De winterstop werd ingekort door de ingelaste wedstrijd tegen Wilhelminaschool. Gezien het aantal afwezigen werd er vooraf getekend voor de uiteindelijke 2-2. Overigens moet daarbij vermeld worden dat ook Wilhelminaschool een aantal spelers mistte. De doelman ging uitgerekend dit weekend verhuizen… Voorwaarts moest het doen zonder Harms (geschorst), B. Wessels (vakantie) Slatius en Scherphof (geblesseerd). Daarnaast waren er gedurende de week een aantal spelers ziek die wel aan de aftrap stonden.

De wedstrijd was van een matig niveau. Beide teams werden pas gevaarlijk na een corner of bij een vrije trap. In de 20e minuut kwam het eerste gevaar van Voorwaarts kant. Nick Wessels zag zijn inzet tot corner gepromoveerd worden. Uit deze hoekschop kopte Lars Bove raak maar scheidsrechter Braaksma had een duwtje gezien. In de 36e minuut kwam Voorwaarts toch op de verdiende 1-0. Wout Roelofs mocht randje buitenspel doorgaan, kreeg de tijd om aan te leggen en schoot beheerst raak. Net voor rust was Wout ook nog dicht bij zijn 2e goal. Nu werd zijn inzet nog net gekeerd. Wilhelminaschool was in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk.

Na rust bleef aanvankelijk Voorwaarts de betere. Na 65 minuten leverde dit de verdiende 2-0 op. Roy de Lange besloot een rush over de rechterkant met een uitstekende voorzet, welke door Gert Dogger zeer beheerst werd afgerond. Daarna waren Dogger en Nick Wessels nog dicht bij een derde treffer. Het laatste kwartier sloop echter de angst en de vermoeidheid in het team. De gasten werden steeds gevaarlijker. Het ging goed tot de 88e minuut. Helaas eiste scheidsrechter Braaksma de hoofdrol op. De grensrechter inclusief vriend en vijand zagen duidelijk dat doelpuntenmaker Bram Nieuwland zeker een meter buitenspel stond. Echter niet Braaksma en die gaat daar over. Wilhelminaschool rook bloed en in de 92e minuut kwam het alsnog langszij. Het niet geheel onhoudbare schot van Yvo Brager ging tot ontzetting van alles wat Voorwaarts was binnen: 2-2.
Een zuur slot voor de thuisclub dat wel steeds dichter bij een overwinning komt. Volgende week naar AJC. De wedstrijd in Losser begint om 15:00 uur.

Stuifzandt; de Lange, Boertje, L. Bove en van Nuil; Eggink (92. R Bove), Klos, B. Bove en Roelofs; N. Wessels en Dogger (76. Ekkel).