Voorwaarts laat dure punten liggen in Borne

0
341

Op 22 april speelt Voorwaarts 1 de uitwedstrijd tegen BZSV 1 uit Borne.

Voorwaarts heeft nog voldoende om voor te spelen, want er is nog 1 punt nodig om zich veilig te spelen in de 4e klasse en er ligt nog een toetje klaar in de vorm van de 3e periode. Dan zal er wel gewonnen moeten worden tegen laagvlieger BZSV. Het weer is goed, het is 20°C en bij BZSV hebben ze een erg jonge pupil van de week. Het kleine ventje ziet er mooi uit met zijn net iets te grote BZSV-tenue en neemt dan ook alle tijd om (met wat hulp van scheidsrechter Rikhof) de bal voor het eerst deze middag over de doellijn te deponeren.  Het heeft zoveel tijd gekost dat scheidsrechter Rikhof om 14.35 voor het eerst fluit om de wedstrijd te laten beginnen. Al na 1 minuut krijgt Voorwaarts hun eerste goed kans. Kilian Ekkel wordt alleen voor de keeper gezet door een goede steekpass van Kevin Klos. Helaas gaat de bal net voor de 2e paal langs, naast het doel. Het is al vrij snel duidelijk hoe de vlag erbij hangt. BZSV gunt de bal aan Voorwaarts en blijft met veel mensen achter de bal spelen. Het spel wordt vertraagd waar het kan en er worden waar mogelijk kleine overtredingen gemaakt, die door scheidsrechter Rikhof nauwelijks bestraft worden. Voorwaarts wordt meegetrokken in dit vertragende spel van de tegenstander en begint hierdoor zelf onrustig te spelen en kan vaak niet het geduld opbrengen om de bal wat langer rond te spelen. Toch komen er nog voldoende kansen, waaronder 2 x maal een voorzet van Julian Slot. Bij de eerste voorzet is het Huub Schippers die de bal net niet voldoende met zijn hoofd kan raken en de 2e voorzet is het Kevin Klos die een schot binnen de 16-meter op het laatste moment geblokt ziet worden.

BZSV heeft in de tussentijd zich ook enkele keren laten zien, door met venijnige aanvallen eruit te komen. Tot echte kansen leidt dit niet, maar de verdedigers van Voorwaarts moeten alert blijven op dit soort speldenprikken. De echt grote kansen voor Voorwaarts zien we vlak voor het rustsignaal. Julian Slot komt vanaf rechts en zet Kilian Ekkel aan het werk. Kilian soleert enkele verdedigers voorbij, maar zijn schot is niet hard genoeg om de goede keeper van BZSV  te verslaan. We zien een goede actie van Bernd Bove vanaf links, gevolgd door een prima voorzet. Huub Schipper is net te laat om de bal bij de 2e paal binnen te schieten. De grootste kans van de 1e helft komt op naam van Bernd, die na een goede steekpass van Kevin, 1 op 1 gezet wordt voor de keeper. Waar onze inmiddels topscorer, meestal rustig blijft in dit soort situaties, is het dit keer de keeper van BZSV die dit 1 op 1 duel weet te winnen, waardoor de ruststand op 0-0 blijft staan. Wat nog wel opvalt is, dat er exact na 45 minuten wordt afgefloten, terwijl er ontzettende veel vertraagd werd en de exacte speeltijd de 35 minuten niet gehaald heeft. Maar goed, er is nog 45 minuten te spelen om een doelpunt te maken……

Voorwaarts wisselt tijdens de rust de licht geblesseerde Kevin Klos en Huub Schippers. Voor hen komen Wout Roelofs en Coen Sickman in de plaats. Voorwaarts begint goed met in enkele minuten 4 mogelijkheden. Helaas wordt Mauro Slatius zijn voorzet net niet goed ingeschat door Kilian, waardoor deze kans verloren gaat. Even later is het Mauro, die een afvallende cornerbal net niet hard genoeg raakt, waardoor de keeper redding brengt. Een schot van Kilian gaat net naast en een schot van Coen wordt zodanig geblokt dat de bal nog net tot corner verwerkt wordt……..de bal wil er niet in. Tot overmaat van ramp zien we de eerste de beste aanval van BZSV in eerste instantie nog gered worden door onze keeper Sander Berghuis, maar door niet attent te zijn op de afvallende bal zien we BZSV de 1-0 binnen schieten in de 52e minuut. Voorwaarts wisselt nog aanvallender, door Roy de Lange naar de kant te halen en Niels Huizing in de spits te posteren. Er komen kansen, Mauro kopt net naast, Niels kopt net naast. Julian krijgt een geweldige kans op 10 meter van het doel, maar schiet net naast. Wout schiet op de paal, de afvallende bal lijkt “hands” te zijn, maar helaas geen reactie van de scheidsrechter. In de tussentijd is Mauro Slatius behoorlijk hard op zijn hoofd geraakt. De blessurebehandeling duurt zeker 8 minuten. Er wordt om een brancard gevraagd, maar dat blijkt op het laatst niet nodig te zijn. Mauro wordt gewisseld en voor hem komt Glenn Snippe in het veld. Even later wordt Julian in de 16-meter ten val gebracht en waar iedereen een penalty verwacht, wijst onze referee niet naar de stip maar naar de cornervlag. Na 80 minuten spelen is het dan eindelijk zover, Julian Slot weet met een goede schuiver de 1-1 tegen de touwen te werken. Er is nu nog ruim een kwartier te gaan (blessuretijd van Mauro + vertragende momenten BZSV + de wissel momenten), dus nu volop voor de winst. Helaas krijgt Voorwaarts nog 1 kans na de gelijkmaker in de vorm van een actie van Kilian, waarbij het schot net voorlangs het doel gaat.

Scheidsrechter Rikhof fluit 44 minuten na het startsein van de 2e helft voor het laatst op zijn fluit en vind het mooi geweest. Geen blessuretijd? Waar zeker 10 minuten had bijgetrokken moeten worden?…..

Voorwaarts heeft vandaag de kans laten liggen om er erg goed voor te staan in de 3e periode.

BZSV heeft alles gedaan wat in hun macht lag en dat hebben ze goed gedaan. Helaas was ook de scheidsrechter vandaag zeker niet in het voordeel van Voorwaarts, maar ook dit moet een les zijn. BZSV heeft wel de grenzen van de scheidsrechter opgezocht, waar Voorwaarts dat niet gedaan heeft. Ondanks dit puntverlies is er nog van alles mogelijk, in deze gekke competitie waar de laatste 2 wedstrijden zullen bepalen wie er kampioen wordt en wie de 3e periode gaat winnen.