Voorwaarts laat de punten achter in Nijverdal.

1
632

logo-vv-voorwaarts-125.jpgOnder prima weersomstandigheden fluit scheidsrechter Keijl uit Heerde iets over half drie af voor de wedstrijd DES – Voorwaarts. In de beginfase is het nog een kwestie van aftasten en gaat de wedstrijd gelijk op. Maar na tien minuten is het DES dat een licht overwicht creëert en nadrukkelijker meer gaat aanvallen. De mannen van oefenmeester Ronald Dams verliezen de grip op het middenveld. Na dertien minuten spelen is het Rutger Slot die wat ongelukkig een sliding inzet en hierdoor de eerste gele kaart van de wedstrijd krijgt getoond. DES krijgt steeds meer kansjes, maar gelukkig voor Voorwaarts wordt het nog niet echt gevaarlijk. Voorwaarts doelman Dinant Stuifzand heeft het tot dusver nog niet echt moeilijk. In de 19de minuut komt Voorwaarts als een duiveltje uit een doosje. Zo is het Rutger Slot die de bal op het middenveld goed onderschept en met een steekpass, Gert Dogger lanceert. De Westerhaarse goalgetter geeft onmiddellijk zijn visitekaartje af en zet de 0-1 op het scorebord.

DES gaat niet bij de pakken neer zetten en schakelt een tandje bij. In de 30ste minuut resulteert dit een dot van een kans, maar gelukkig voor Voorwaarts wordt deze volledig gemist. Maar nog geen minuut later is het Jelmer ter Averst, die na een goede balveroverwinning op het middenveld, van een meter of vijfentwintig verwoestend uithaalt en de bal in de rechterkruising schiet. De toch wel verdiende gelijkmaker wordt hierdoor door de Nijverdallers gerealiseerd. Vlak voor het rustsignaal krijgt DES nog een goede kans maar deze wordt niet verzilverd waardoor de 1-1 de ruststand wordt.

Na de thee komen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamper. De Voorwaartsen kwamen getergd uit kleedkamer en zochten meteen de aanval. Na tien minuten spelen wordt een glaszuiver doelpunt van Israel Basmaci afgekeurd en Voorwaarts hierdoor niet op een 1-2 voorsprong komt. Maar de mannen van ons vlaggenschip laten zich hierdoor niet uit het veld slaan en blijven voetballen. DES blijft op z’n hoede en laat enkele malen zien dat ze nog gevaarlijk zijn. In de 70ste minuut loopt Voorwaarts tegen een tegentreffer op. DES speler Niek Mulder wordt lange ongemoeid gelaten en kan met de bal ver in de Voorwaarts verdediging komen en schiet de bal in de verre hoek binnen (2-1). Amper twee minuten later kopt Gert Dogger een voorzet vanaf rechts goed tegendraads in en lijkt de gelijkmaker al op het scorebord te komen. Ware het niet dat de DES doelman met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net uit z’n doel kan tikken. Voorwaarts neemt in de laatste vijftien minuten steeds meer risico, zo schuift laatste man Theo Mulder door naar het middenveld en wordt er dus 1 op 1 gespeeld. Maar de klok tikt in het voordeel van DES en Voorwaarts gaat opportunistischer voetballen, wat de kwaliteit van het aanvalspel niet ten goede komt. De Nijverdalse verdediging kan met de lange bal goed om gaan en weet de 1-2 voorsprong over de finish lijn te krijgen en houden de drie punten in huis. Op basis van de tweede helft had Voorwaarts wel een gelijkspel verdiend, maar er zat deze middag helaas niet meer in.

Volgende week zaterdag moet Voorwaarts thuis aantreden tegen hekkensluiter DVO ’71, de aanvang van deze wedstrijd is zoals gewoonlijk 14:30 uur.