Voorwaarts krijgt verdedigend EDON niet op de knieen

0
614

logo-vv-voorwaarts-125.jpgAfgelopen zaterdag speelde Voorwaarts voor het eerst in de historie tegen EDON, nooit eerder was er een onderling duel. Trainer Marcel Borkent kon weer over een fitte selectie beschikken , alleen Mark Smelt ontbrak door een schorsing.
Om half 3 floot Scheidsrechter Hoogerwaard uit Enschede voor het begin van de wedstrijd. Al snel werd duidelijk waar EDON voor was gekomen vandaag. Ze speelden met 10 man achter de bal en probeerden via de lange bal en een snelle counter gevaarlijk te worden. Hierdoor werd het druk op het middenveld en maakte Voorwaarts de fout door veel via het centrum te spelen. De diepe spits Robbin Jasper werd strak werd verdedigd door 2 sterke en stugge verdedigers die allebei een kop boven hem uitkwamen. Toch wist Robbin een aantal keren de bal goed terug te leggen voor de middenvelders en Gert Dogger, echter in het centrum was geen ruimte voor een doorbraak of een schot.
Na een half uur spelen waarin Voorwaarts niet door de stugge verdediging heen kon breken en het team maar een paar kleine mogelijk heden konden creëren, was het EDON dat op een voorsprong kwam. De centrale verdediger van EDON kon vrijwel ongehinderd opstomen tot 20 meter van het doel van Voorwaarts en bereikte een van zijn spitsen die vrij voor Dinand Stuifzandt verscheen. Zijn schoot ging via Dinand tegen de paal en de rebound was een prooi voor de op de goede plek staande aanvaller van EDON, 0 – 1.

Introductie scheiding

Hierna kon Voorwaarts tot de rust niet veel doen , balbezit en veld overwicht was er wel alhoewel Voorwaarts niet het niveau van de afgelopen weken haalde. Er gingen te veel passes mis en telkens konden de verdedigers van EDON de bal vrij simpel wegwerken.
In de rust wisselde trainer Borkent de geblesseerde Israel Basmaci en Timo ter Braak voor de snelle vleugelaanvallers Bram Visser en Roy de Lange. Op deze manier probeerde Voorwaarts ruimte te maken voor met name Gert Dogger die de gehele wedstrijd een persoonlijke dekking kreeg. Toch kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Keeper Stuifzandt redde tot twee keer toe een lastige situatie waardoor de marge klein bleef. Voorwaarts werd steeds gevaarlijker, de zijkanten waren goed bezet. Een doelpunt hing dan ook in de lucht echter ook de keeper van EDON wilde niet meewerken, hij had een aantal mooie reddingen. Ook centrale verdediger Rene Nijhof ging voor zijn verdediging spelen wat voor nog meer gevaar zorgde. Er kwamen kansen voor Gert Dogger en Bram Visser maar ze waren niet zuiver in de afronding. In de 65e minuut was het wel raak. Aanvoerder Rene Nijhof stak bijna ongehinderd het gehele veld over en zette met een prachtige steekpass Robbin Jasper vrij voor de keeper. Met de buitenkant rechts plaatste Robbin de bal in de verre hoek en ondaks het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel werd het 1 – 1. Vanaf dit moment was het Voorwaarts dat bleef zoeken naar een 2e doelpunt terwijl EDON gevaarlijk bleef counteren. Voorwaarts kreeg door Gert Dogger nog een prachtige kans na weer een slol van Rene Nijhof maar zijn schot belande recht inde handen van de keeper. Ook Roy de Lange was dicht bij een doelpunt maar hij kwam in eerste instantie net te kort en in de rebound stond hij net aan de verkeerde kant van de bal. Door het stugge verdedigen van EDON bleef het uiteindelijk 1 – 1.
Voor Voorwaarts een niet al te beste wedstrijd maar ondanks het gelijke spel is het team toch een plaatst gestegen op de ranglijst . Na het komende inhaalweekend wachten wedstrijden tegen Lutten en Hardenberg 85
Opstelling Voorwaarts Dinand Stuifzand , Bjorn Wessels , Rene Nijhof , Bernd Bove , Wout Roelofs, Rutger Slot , Michel Lensen , Timo ter Braak (45. Roy de lange) , Israel Basmaci (45. Bram Visser) , Gert Dogger , Robin Jasper (80. Tom Meier)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier