Voorwaarts krijgt te weinig in duel met twee gezichten

0
1535

De harde wind waaide schuin dwars over het veld op ’t Twistveen en was bepalend voor de twee verschillende helften. Met Sander Scherphof terug in de basis startte Voorwaarts moeizaam. Quick’20 was vanaf het begin gevaarlijk en kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd maar het vizier stond nog niet op scherp. De genoemde harde wind zorgde ervoor dat Voorwaarts het moeilijk had in de eerste helft. De spitsen konden niet of nauwelijks worden bereikt en wanneer dit een keer lukte waren de aanvallers niet bij machte om de bal vast te houden.
De openingstreffer van de gasten viel echter door een fout van de thuisclub. Keeper Stuifzandt maakte zijn enige fout van de wedstrijd door de bal niet goed weg te werken. Boyd Roord onderschepte de bal en gedragen door de wind lobde hij de bal over Stuifzandt die niet voldoende de hand achter de bal kreeg. Voorwaarts kon nauwelijks een vuist maken. Te ver van de man verdedigen waardoor je niet in de duels komt is fataal tegen een team als Quick’20.
Na ruim een half uur verdubbelde de gasten de stand. Na een aanval over rechts werd de geheel vrijstaande Boitelle bereikt die de bal niet goed raakte en daarmee doelman Stuifzandt verschalkte. Kort daarna kreeg diezelfde aanvaller nog een dot van een kans maar nu schoot hij net naast het doel. Een afstraffing dreigde voor Voorwaarts dat eerder dit seizoen dik verloor van Quick’20. Voorwaarts kon in de eerste helft niet gevaarlijk worden, het enige schot op doel kwam uit een vrije trap.

Na rust zagen we vanaf de aftrap een heel ander Voorwaarts. Gesteund door de wind en wellicht de harde woorden van de trainer zette het nu wel vroeg druk en speelde het met veel meer lef en flair. Dat resulteerde al snel in een eerste kans voor Bram Visser die vanaf 2 meter vanuit een moeilijke hoek op de bal schoot. Dat gaf de thuisploeg vertrouwen en drukte de gasten verder achteruit. Ook Quick’20 gaf een cadeau weg. Een slechte breedtepass werd onderschept door Bram Visser die vrij eenvoudig kon scoren. Met nog een klein half uur te gaan zat er meer in voor Voorwaarts. Het team ging op zoek naar de gelijkmaker. Een cruciaal moment kwam in de 69e minuut. Gert Dogger slalomde als vanouds door de defensie van Quick’20 en passeerde 3 verdedigers van Quick’20. De laatste toucheerde hem en Gert ging naar de grond. De scheidsrechter floot. Waar iedereen van Voorwaarts een penalty verwachte gaf hij Gert Dogger een gele kaart voor een schwalbe. Dat zou zijn eerste schwalbe zijn van zijn meer dan 20 jaar in het eerste van Voorwaarts.
Scheidsrechter Moeken had volgens beide teams toch zijn beste dag al niet en beoordeelde te veel slidings op de bal met een gele kaart. Voorwaarts bleef toch op zoek gaan naar de gelijkmaker wat het ook gezien de gehele wedstrijd verdiende. De laatste kans was voor Wout Roelofs. Een prima voorzet van Mauro Slatius bereikte Wout bij de tweede paal. Met een snoekduik kon hij nog net bij de bal maar kon hij deze niet sturen waardoor de bal net aan de verkeerde kant van de paal ging. Na 93 minuten floot de scheidsrechter af wat zeker langer had moeten zijn gezien het vele oponthoud en tijdrekken van Quick’20. De gasten waren gelukkig met de punten en Voorwaarts bleef met lege handen staan.

Op basis van de 2e helft had Voorwaarts zeker een punt verdiend waar het in de eerste helft de wedstrijd verloor. Belangrijk is om de strijd en flair van de 2e helft vast te houden om volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Bergentheim ten strijde te gaan.

Opstelling: Stuifzandt, van Nuil (70. Slatius), B. Wessels, Wolters, Scherphof, de Lange, Slot (57. Lensen), Roelofs, Klos, Dogger (85. N. Wessels) en Visser

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier