Voorwaarts krijgt met gelijkspel te weinig tegen WVF

0
1375

Met 3 jeugdspelers op de bank voor de afwezige Bram Visser en de broers ter Braak moest Voorwaarts onder koude maar zonnige omstandigheden aantreden tegen WVF. Het kunstgras van de thuisclub was het decor. Om 3 floot de scheidsrechter van dienst die overigens een prima wedstrijd floot voor de start van de wedstrijd en WVF was binnen een minuut dicht bij de openingstreffer. Een goede voorzet vanaf rechts bereikte de geheel vrijstaande spits die van dichtbij tot opluchting van de thuisclub ruim over schoot.De toon was gezet en Voorwaarts schrok van die mogelijkheid. WVF bleef de eerste 10 minuten goed voetballen en was met name gevaarlijk door de handige en snelle linksbuiten maar tot echte kansen leidde het niet. Voorwaarts kreeg na die openingsfase meer grip op de wedstrijd en knokte zich terug in de wedstrijd. Na een kwartier spelen kreeg Voorwaarts de eerste kans. Een prima voorzet van Gert Dogger bereikte het hoofd van de vrij staande Jordy Harms maar zijn inzet raakte de paal. Dat was duidelijk de ommekeer in de wedstrijd. Voorwaarts ging met meer vertrouwen voetballen en WVF moest terug. Echter na 20 minuten moest Voorwaarts een tegenslag incasseren. Wout Roelofs raakte geblesseerd en Kevin Klos kwam voor hem in het team. Daardoor verhuisde Alwin Postma, die een prima wedstrijd speelde, naar de linksback positie.

Voorwaarts liet zich niet uit het veld slaan en bleef met uitvallen gevaarlijk. Na 25 minuten werd Gert Dogger diep gestuurd en in een sprintduel met de laatste man kon hij de punt van de schoen tegen de bal krijgen maar zijn inzet belande wederom op de paal. WVF zakte steeds verder weg en speelde veelvuldig de lange bal. Ook Voorwaarts speelde veel met dat wapen. Nog voor de rust moest trainer Beverdam wederom gedwongen wisselen. Rutger Slot kreeg lies problemen en werd vervangen door Coen Sickman die de afgelopen week wegens ziekte niet kon trainen. Tot de rust gebeurde er niet veel meer waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan.

Na de thee nam Voorwaarts opnieuw het initiatief maar WVF bleef loeren op een goede counter. De eerste kleine kansen waren er voor Voorwaarts maar grote mogelijkheden waren er niet. Na een uur voetballen kreeg Voorwaarts de deksel op de neus. Een snelle uitbraak van de gasten bracht de bal via de rechtsbuiten bij de spits die in geheel vrijstaande positie de bal met een lob over de uitkomende keeper Stuifzandt in het doel schoot, 0-1. Een onterechte voorsprong voor de gasten maar daar waren de mee gereisde supporters wel blij mee.

De thuisploeg kreeg even een tikje maar ging wel direct weer op zoek naar een doelpunt. Met meer risico zette het keer op keer een aanval op maar een counter van WVF werd Voorwaarts bijna fataal. De snelle linksbuiten zag zijn inzet via de goed uitkomende keeper Stuifzandt naast het doel verdwijnen. Voorwaarts daarentegen werd steeds gevaarlijker. Jordy Harms schoot van dichtbij maar vanuit een lastige positie keihard in het zijnet. Ook een inzet van Lars Bove die vanuit een draai in de 16 meter ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De druk bleef hoog en het werd uiteindelijk meer dan verdiend 1-1. Een van de corners kwam in een druk 16 meter gebied op de schouder van Lars Bove waarna de bal tussen een aantal spelers door in het doel verdween, 1-1. Voorwaarts rook bloed en voelde dat er nog meer in zat. Een afgemeten voorzet van Kevin Klos bereikte Gert Dogger bij de 2e paal maar helaas voor de thuisclub raakte hij de bal niet goed en ging de bal naast het doel. Na 70 minuten werd Jordy Niks vervangen door de razendsnelle jeugdspeler Mauro Slatius. Gert Dogger ging achter de spitsen spelen. Een van de eerste balcontacten van Mauro had de voorsprong kunnen betekenen. Hij werd diep gestuurd en met zijn snelheid en goed lichaamswerk kwam hij oog in oog met de keeper te staan. Zijn inzet passeerde de keeper maar voor

de 3e keer deze wedstrijd stond de paal in de weg. De rebound werd door Jordy Harms te zacht ingeschoten waardoor de gelijke stand op het scorebord bleef. Voorwaarts bleef het proberen maar moest in de laatste fase ook behoedzaam blijven voor de counter van WVF. Beide ploegen moesten uiteindelijk na 95 minuten genoegen nemen met een gelijkspel waarbij WVF duidelijk blij was met het punt en Voorwaarts veel te weinig kreeg en zeker qua kansen de overwinning verdiende.

Desalniettemin kon Voorwaarts terug kijken op een goede start van de 2e helft van de competitie. In de 4 opvolgende thuiswedstrijden werden er 7 punten binnen gehaald, een prima begin waar misschien nog veel meer in zit. Nu alle tegenstanders een keer te hebben bestreden kunnen we concluderen dat Voorwaarts in heel veel wedstrijden zeker niet de mindere is en met een beetje meer geluk nog meer wedstrijden kan winnen. Het vertrouwen stijgt met de week en dat moet resulteren in nog meer punten. Volgende week wacht een concurrent voor lijfsbehoud in de 2e klasse, Voorwaarts moet dan op bezoek bij SVI in Zwolle.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Wessels, Meier, Roelofs (17. Klos), Postma, Bove, Slot (34. Sickman), Niks (71. Slatius), Dogger en Harms