Voorwaarts komt tegen DES niet verder dan een gelijkspel.

0
694

logo-vv-voorwaarts-125.jpgHet was zaak voor de mannen van hoofdtrainer Ronald Dams om de drie punten in eigen huis te houden i.v.m. race om de nacompetitie plaatsen. Scheidsrechter Rikhof uit Almelo floot om 14:30 af voor wedstrijd Voorwaarts – DES.

Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd en kreeg enkele kansen. Zo was het Rene Nijhof die in de 9de minuut een mogelijkheid kreeg, na een goede actie van Roy de Lange, maar hij zag dat zijn inzet net ging . Maar in de 15de minuut komt uit de eerste mogelijkheid van de Nijverdallers kregen de 0-1 op het scorebord. Tom Nieuwenhuis joeg de bal de touwen. Vanaf dit moment begon DES ook meer mee te doen en werd het een wedstrijd. Voorwaarts was door deze tegentreffer even van slag, maar de ploeg herpakt zich snel weer en in de 25ste minuut werd de gelijkmaker binnen geschoten door de goed spelende Roy de Lange. Enkele minuten later kreeg DES een grote kans, door een fout in de Voorwaarts verdediging, maar gelukkig voor de Westerhaarders ging de bal net naast. Tien minuten voor het rustsignaal weet Israel Basmaci de buitenspelval te omzeilen en de achterlijn te halen maar helaas wist hij de bal niet bij Roy de Lange te krijgen, die de 2-1 voor het intikken zou hebben gehad. Voorwaarts had in de eerste helft de betere kansen en scoorde pas op slag van rust de 2-1 en ging zo verdiend de rust in met een voorsprong.

Introductie scheiding

Na de thee begon Voorwaarts goed, zo wisten ze al de 46ste minuut de ballen binnen te tikken, maar dit doelpunt werd i.v.m. buitenspel afgekeurd. Nog geen minuut later kwam DES weer goed weg. In de 52ste minuut was het Gert Dogger die alleen op de Nijverdalse doelman afging. Hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit en in een ultieme poging de bal nog langs de doelman te tikken overstrekte hij z’n hamstring en moet er dan ook geblesseerd af. Rutger Slot werd ingebracht, hij ging op het middenveld spelen waardoor Jordy Niks een linie doorschoof. DES kwam steeds beter in het spel en Voorwaarts dwong te weinig af. En zo werd het in de 75ste minuut de verdiende gelijkmaker door DES binnen geschoten. Kay Poppe schoot de bal vanuit een scrimmage in het kruis. In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd dus in een 2-2 gelijkspel.

Door dit resultaat zakt Voorwaarts van de tweede naar de vierde plaats, maar blijft het nog wel in de race voor de nacompetitieplaatsen. Alhoewel ze nu wel afhankelijk zijn geworden van resultaten van anderen, maar er zit niet anders op om te trachten, de twee nog resterende wedstrijden te winnen om zodoende op het vinkentouw te blijven zitten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het Almelose DVO ’71 op het programma, deze wedstrijd begint om 15:00 uur.

Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Marc Ekkel, Michel Lensen, Wout Roelofs, Theo Mulder, Israel Basmaci (Robbin Jasper), Gert Dogger (Rutger Slot), Jordy Niks (Gerran Protzman) en Roy de Lande