Voorwaarts komt in de 2e helft pas op stoom.

0
806

vw12015.jpgHet was een heerlijk voetbalweertje. Op het programma de thuiswedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug. De uitwedstrijd werd volledig onnodig gelijkgespeeld. Er viel dus wel iets recht te zetten. Voorwaarts trad aan zonder Jordy Schoemaker die de rest van het seizoen is uitgeschakeld door een gescheurde kruisband in de knie. Ook was Lars Bove er nog niet bij. De gebroken neus houdt hem deze wedstrijd nog aan de kant.
In de 1e helft viel daar nog niets van te bespeuren. Een zouteloze 45 minuten waar zeer weinig gebeurde. Het moeilijk bespeelbare veld was daar ook grotendeels schuldig aan. Jordy Harms kreeg een paar mogelijkheden, waar hij ook nog 1x voor eigen succes ging, terwijl Wout Roelofs geheel vrij stond. Na de thee moest het dan maar gebeuren.
En gelukkig kreeg het publiek toch nog een attractieve 2e helft te zien. Na 2 minuten al viel de 1-0. De al weken goed spelende Bjorn Wessels deed iets als verdediger, waar de aanvallers van Voorwaarts nog al moeite mee hebben. Met een fraaie krul vond hij verre bovenhoek. Drie minuten later de volgende mogelijkheid : Na een prachtige voorbereiding van Jordy Niks, kreeg Bernd Bove de voet niet goed tegen de bal. In de 66e minuut werd Gert Dogger binnen de 16 gevloerd.

De terecht toegekende strafschop werd door hem zelf, zij het moeizaam, benut : 2-0. Weer 5 minuten later lag de zeer fraaie 3e er al in. Een pegel annex boogbal van Bernd Bove vond de linkerbovenhoek en verdween achter de keeper van Sportlust Glanerbrug. Na 77 minuten deed hij dit nog eens dunnetjes over, nu in de rechterhoek : 4-0. Daarnaast werden er nog diverse mogelijkheden en kansen gemist door met name Jordy Harms en Bernd Bove.
En kreeg de keeper van Voorwaarts, Dinand Stuifzandt, dan helemaal niets te doen? Ja, 1x moest hij in actie komen, voor de rest was Sportlust aanvallend geheel machteloos.
Rest ons nog te vermelden, dat scheidsrechter Schuhmacher uit Ermelo een uitstekende wedstrijd floot. Hij voelde de wedstrijd goed aan en straalde veel plezier uit.
Volgende week zal het wel wat moeilijker worden, de uitwedstrijd tegen Kloosterhaar. Thuis werd kansloos met 0-3 verloren. Daar valt dus ook nog iets recht te zetten.