Voorwaarts knokt zich naar ruime overwinning op RKSV

0
577

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoorwaarts zit in een moeilijke fase. Veel blessures en een beetje pech heeft ervoor gezorgd dat het team zich in de onderste regionen is beland. Voor trainer Beverdam was het wederom een puzzel. Hhij kon wel weer beschikken over keeper Dinand Stuifzandt en Wout Roelofs, alleen Jordy Harms en Lars Bove zijn nog geblesseerd. Door het wegvallen van Lars Bove speelt Jordy Schoemaker in de basis op de linksback positie.
Om half 3 floot scheidsrechter Timmer uit Kampen voor aanvang van de wedstrijd. Vanaf het eerste moment was het rommelig van beide kanten. Je kon zien dat er veel spanning op beide teams stond. Veel felle duels die op het scherpst van de snede werden gestreden. In de 4de minuut kreeg RKSV een corner. Deze werd moeizaam verwerkt door Rutger Slot en kwam op ca 25 meter van het doel bij een van de middenvelders van RKSV die ineens uithaalde maar de goed opgestelde Goalie van Voorwaarts kon de bal verwerken tot een nieuwe corner. Daarna gebeurde er niet zo veel tot in de 20ste minuut. Een mooie steek bal op Wout Roelofs die vrij naar de keeper kon was iets te lang , maar de keeper van RKSV hadt de bal niet klem waarop Wout toch voor de bal kon gaan. Bij deze actie wordt de keeper geraakt en volgt er een schermutseling tussen beide spelers.

Een gele kaart voor beide was het gevolg die later in de wedstrijd voor beide grote gevolgen zou hebben. Na dit voorval werden de messen bij RKSV geslepen en de wedstrijd werd harder. Voorwaarts pakte dit beter op dan de tegenstander en nam het initiatief over van RKSV. Dit resulteerde in de 38e minuut in een mooie goal van Gert Dogger die goed strak werd ingespeeld door de goed spelende Mark Smelt en de 1-0 op het score bord kon zetten. Daarna gebeurde er niet veel meer en de ruststand was een 1 – 0 voorsprong voor Voorwaarts.
Na de thee kwam RKSV getergd uit de kleedkamer en de eerste duels werden allemaal gewonnen door de Rijssenaren die in 49ste minuut een vrije trap kregen op de middenlijn. De al met geel spelende Wout Roelofs bleef voor de bal staan en hij blokkeerde de snelle voorzetting. Die actie werd bestraft door de 2e gele kaart van Wout en Voorwaarts moest daardoor bijna de gehele 2e helft met 10 man verder. Het team moest er een schepje bovenop doen en dat gebeurde ook. RKSV wilde daarna druk zetten maar dat lukte nauwelijks. Voorwaarts knokte voor de punten en steeds werd de vrije man gevonden. Vaak werd Mark Smelt aangespeeld die vervolgens goed gebruik maakte van de ruimte die achterin bij RKSV ontstond. Veel kansen waren er echter niet maar in de 2e fase van de 2e helft werd het toch 2 – 0. Jordy Schoemaker werd op links aangespeeld en zijn voorzet werd door de Jordy Niks met de rug naar het doel aangenomen. Jordy die een puike wedstrijd speelde draaide en schoot de bal met een hobbel over de benen van de keeper in het net. De spelers van RKSV waren duidelijk van slag en Voorwaarts kreeg steeds meer vertrouwen. Een aantal harde aanslagen van RKSV werden goed ontweken. De gastheren roken bloed en gingen goed door. Eerst knalde ingevallen Michel Lensen op de paal en even later schoot Bernd Bove uit diezelfde hoek ook op die paal echter nu ging hij via de binnenkant van de paal over de doellijn en werd het 3 – 0. Dit betekende de genadeklap voor RKSV. Voorwaarts kreeg nog een kans. Een goede steekpass op Bernd Bove zette hem vrij voor het doel en de keeper maakte daarbij een pittige overtreding binnen de 16 meter. Dat betekende ook de 2e gele kaart voor de keeper en een penalty voor Voorwaarts. Mark Smelt bekroonde zijn goede wedstrijd door deze strafschop goed binnen te schieten waarmee de eindstand op 4 – 0 werd bepaald. Voorwaarts kan eindelijk weer 3 punten bijschrijven en door de inzet en vechtlust kan er weer naar boven worden gekeken.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Slot, Schoemaker, Smelt, B. Bove, Meier, Roelofs, Dogger (Lensen) en Niks (de Lange).