Voorwaarts knokt zich naar puntendeling

0
666

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa de nederlaag tegen BZSV was Voorwaarts er alles aan gelegen om in de thuiswedstrijd tegen FC Eibergen een beter resultaat neer te zetten. Zonder René Nijhof, Patrick Webbink en Theo Mulder moest trainer Ronald Dams toch een representatief team tussen de lijnen brengen.

Nadat er eerst een minuut stilte in acht werd genomen in verband met het overlijden van Herman Nijkamp, oud bestuurslid en lid van verdienste van FC Eibergen, kon scheidsrechter van de Velde uit Hardenberg de wedstrijd laten beginnen.
Voorwaarts begon met aanvallende intenties maar in de 12e minuut was het toch Christiaan Krabbenborg die de gasten op een 0-1 voorsprong zetten. Het spel ging op en neer en in de 27e minuut resulteerde een vloeiende aanvalscombinatie van Voorwaarts tot een schot op het doel van Eibergen goalie Bas van de Lustgraaf. Mark Ekkel reageerde alert op de rebound en schoot de bal bij de eerste paal binnen.

Tot ontzetting van iedereen met een oranje hart werd het doelpunt afgekeurd en bleef de voorsprong voor FC Eibergen op het bord staan. De volgende tien minuten waren voor de gasten en goed keeperswerk van Dinand Stuifzandt voorkwam een grotere achterstand. In de 42e minuut leidde een vrije trap van Gert Dogger tot onrust in de verdediging van FC Eibergen, het was uiteindelijk Wout Roelofs die de bal op de paal schoot. Op slag van rust kwam een lange bal van FC Eibergen voor de voeten van Jamie Snippe die de bal terug wilde spelen op de keeper, maar de bal hoogst ongelukkig over de eigen keeper in het doel zag belanden. De 0-2, zo kort voor de thee, was een domper voor Voorwaarts. In de tweede helft kwam er ander Voorwaarts uit de kleedkamer, er werd gestreden voor elke bal en binnen enkele minuten was de aansluitingstreffer al een feit. Uit een corner van Gert Dogger was het Michel Lensen die de bal binnenschoot. Voorwaarts ging koortsachtig op zoek naar de gelijkmaker en creëerde kans op kans. Behoudens een enkele counter van Eibergen was het Voorwaarts dat de klok sloeg. Jordi Harms die enkele malen op rechts fraai de achterlijn opzocht en vervolgens zijn net te hoge voorzet niet afgewerkt zag worden. Tot in 77e minuut een aanval over de rechterflank resultaat opleverde, de voorzet van Michel Lensen werd in een uiterste poging door Wout Roelofs met de dikke teen getoucheerd. De bal belandde in de verre hoek achter de doellijn en eindelijk was er loon naar werken. De 2-2 was een feit. Voorwaarts bleef de aanval zoeken om alsnog de winnende treffer te scoren. Een steekpass van Gerran Protzman die Gert Dogger voor de keeper zette, maar knap keeperswerk van Bas van de Lustgraaf voorkwam een doelpunt. Met Mark Bakhuis voor Jordi Harms waren er nog legio kansen maar tot een doelpunt zou dit niet meer leiden. In de laatste minuut kreeg Israël Basmaci nog een dot van een kans, maar de bal ging wederom rakelings over het vijandelijke doel. Een gelijkspel bleek het maximaal haalbare deze middag. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen sc Denekamp op het programma. Hopelijk weer met een volledig fitte selectie moeten de mannen van Ronald Dams de drie punten proberen mee te nemen naar Westerhaar.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Jamie Snippe, Bjorn Wessels, Rutger Slot, Mark Ekkel, Michel Lensen, Gerran Protzman, Gert Dogger, Wout Roelofs, Jordi Harms (86e Mark Bakhuis), Israël Basmaci