Voorwaarts knokt zich naar overwinning op Lemele

0
632

berndlemele.jpgNa een week rust moest er afgelopen zaterdag weer worden gevoetbald op sportpark ‘t Twistveen. Trainer Beverdam kon over een bijna fitte selectie beschikken allen Gert Dogger was nog niet helemaal fit maar kon op de bank beginnen, Mark Smelt was geschorst.
Om half 3 floot scheidsrechter Rikhof uit Almelo voor het eerst af en meteen was Lemele gevaarlijk. Een snelle bal naar voren werd niet goed verwerkt en de rechtsbuiten kon ongedekt voorgeven waar de tevens ongedekte linksbuiten de bal voor het intikken had. Gelukkig voor Voorwaarts deed hij dit niet en bleef de thuisploeg een achterstand zo vroeg in de wedstrijd bespaart. Daarna pakte Voorwaarts het goed op en moest Lemele een stapje terug doen. Er werd te vaak de lange bal gespeeld die niet goed aan kwam en daardoor waren er in de begin fase weinig kansen. Het duurde tot in de 12de minuut voor Voorwaarts de 1ste kans kreeg. Jordy Niks speelde zich goed vrij en kon een prima voorzet geven echter kopte Jordy Harms de bal rakelings over. In de daarop volgende fase van de wedstrijd was Voorwaarts beter zonder direct gevaarlijk te zijn maar geleidelijk kwamen er wel meer kansen. Lemele moest achteruit en beperkte zich tot verdedigen. In de 18 min vond Bernd Bove de vrijlopende Jordy Harms aan de rechter zijde van het veld. Hij kon een lage strakke voorzet afleveren die door Jordy Niks bijna werd bevorderd tot een doelpunt. De 1 – 0 hing in de lucht maar wilde tot nu nog niet vallen. In de 21ste min was het echter raak. De goed spelende Jordy Harms kwam goed door op de as van het veld maar werd door de verdediger naar rechts gedwongen. Met een fraaie lob kon hij de ook meegelopen keeper verrassen en de 1-0 aantekenen.

Introductie scheiding

Op dat moment een verdiende voorsprong voor Voorwaarts. Maar zoals al zo vaak dit seizoen was het van korte duur. Direct na de aftrap wist Lemele de stand alweer gelijk te trekken. Er werd te ruim gedekt en via een snell combinatie werd de bal eenvoudig afgerond en stond het weer gelijk en moeste Voorwaarts weer opnieuw beginnen. Het leek wel of Lemele beter bij de les was dan Voorwaarts want in de daarop volgende fase was het Lemele wat de bovenliggende partij. Voorwaarts kon de bal maar moeilijk weg krijgen en alle afvallende ballen waren voor de Lemele spelers. Het duurde dan ook niet lang totdat Lemele hier gebruik van kon maken. Wederom door slap dekken en niet goed in de duels te gaan wist Lemele ook de 1 – 2 te scoren. Daarna gebeurde er niet veel meer in de 1e helft en konden de supporters zich opwarmen in het clubhuis om daarna de 2e helft te aanschouwen.
Na de thee werd het niet beter. Lemele had direct een grote kans maar wist deze niet te verzilveren. Beide teams leden onnodig veel balverlies. Het leek erop dat Voorwaarts wederom een nederlaag zou leiden. Trainer Beverdam moest toch een beroep doen op de licht geblesseerde Gert Dogger om iets te bewerkstelligen in de aanval van Voorwaarts. Hij kwam het veld voor verdediger Jordy Schoemaker die een goede wedstrijd speelde dusver. Voorwaarts nam daardoor meer risico en met Gert in de aanval leek er iets meer van rust te komen in het aanval spel. Voorwaarts werd gevaarlijk. In de 68ste minuut leidde dit tot een doelpunt. Op randje van buitenspel werd Jordy Harms goed de diepte in gestuurd en zijn afgemeten voorzet werd eenvoudig door Bernd Bove afgerond. De grensrechter stond met de valg omhoog maar scheidsrechter Rikhof was gedecideerd en keurde het doelpunt goed. Het leek er op dat Voorwaarts het had gevonden, iets wat de supporters we al weken niet hadden gezien en zo miste in spel van Voorwaarts was er nu wel. Er was een wil om te winnen. Het duurde niet al te lang dat deze wil werd beloond met een doelpunt. Een prachtige lange bal van Rene Nijhof werd door Jordy Niks voor gegeven. De doelman van Lemele verwerkte bal niet goed en vanaf de 16 meter lijn kon Bernd Bove de bal netjes in de bovenhoek kon koppen en zette Voorwaarts op een 3 – 2 voorsprong. Vanaf dat moment moest Lemele risico’s nemen en de 40 jarige aanvoerder mee ging in de aanval. Voorwaarts speelde toen al 1 op 1 en het team reageerde goed door Wout Roelofs in de verdediging te plaatsen. Voorwaarts wist hier bijna onmiddellijk gebruik van te maken. Door een goed veroverde bal van Lars Bove werd Gert Dogger diep gestuurd. Oog in oog met de keeper faalde hij niet. Hij omspeelde de doelman en tekende voor de 4 – 2 voorsprong. De wedstrijd was gespeeld zo dacht iedereen. Echter scheidsrechter Rikhof had nog ruim 10 minuten op zijn klok staan en Lemele probeerde nog wat te forceren. Dat lukte ook nog. Een afgeslagen bal werd hard in de benedenhoek geschoten. Dat daar nog een speler van Lemele hinderlijk buitenspel stond werd door de scheidsrechter genegeerd. Lemele had met de 4 – 3 de aansluitingstreffer gevonden en er kwamen nog een aantal hachelijke momenten. Voorwaarts was echter van plan deze overwinning niet meer weg te geven en gaf alles om een gelijkspel te voorkomen. Dat loonde uiteindelijk want na 98 minuten floot de scheidsrechter eindelijk voor het einde van de wedstrijd. De eerste overwinning van 2016 in de competitie was een feit. 3 broodnodige punten voor de thuis club en een wedstrijd waarin het publiek zag dat Voorwaarts alles had gegeven zonder echt goed voetbal. Niemand di8e het na afloop had over het spelbeeld maar iedereen vond dat Voorwaarts het keihard knokken zich eindelijk eens had beloond. De wil om te winnen was dat gene wat als gevoel de overhand kreeg.