Voorwaarts knokt zich met negen man naar drie punten

0
720

logo-vv-voorwaarts-125.jpgDe 8-1 nederlaag, vorige week tegen Hulzense Boys, kwam uiteraard hard aan. De laatste wedstrijd voor de winterstop zou de kater deels weg kunnen spoelen zodat er met een goed gevoel overwinterd kan worden. Thuis tegen Sp Teuge moest dus gewonnen worden en met het resultaat in de eerst wedstrijd in het achterhoofd leek dit geen onmogelijke opgave.

Voorwaarts trainer Ronald Dams startte weer met de basis zoals die de weken voor Hulzen ook in het veld stond. De eerste 20 minuten verliepen enigszins rommelig waarbij de beste kansen voor Voorwaarts waren. In de 25e minuut wordt René Nijhof, na een mooie combinatie, diep gestuurd en zijn voorzet komt voor de voeten van Jordy Harms, die de bal beheerst binnenschiet. Behoudens een afstandsschot van Gerran Protzman en een paar kleine kansjes van onder andere Gert Dogger en Jordy Harms doen zich geen verdere bijzonderheden voor in de eerste helft.

Na de thee ontstaat er een ware “veldslag” nadat Rutger Slot in 55e minuut met twee keer geel naar de kleedkamer wordt gestuurd door scheidsrechter van den Bosch. Voor de supporters, en zeker ook voor Rutger, een zware beslissing. Toch is het Voorwaarts dat zich nog steeds mogelijkheden weet te creëren. In de 67e minuut wordt het echter nog moeilijker wanneer scheidsrechter van den Bosch een rode kaart geeft aan Israël Basmaci. Gehinderd door een tegenstander probeert Israël zich los te rukken maar de uitleg van de scheidsrechter is duidelijk. Een onreglementaire elleboog. Met nog ruim twintig minuten op de klok ruikt Sp Teuge bloed en probeert de aanval veelvuldig te zoeken. Toch is het Voorwaarts dat de mooiste kansen krijgt en bij één van deze aanvallen wordt Jordy Harms onderuit gehaald binnen de zestien meter. De toegekende strafschop van Gert Dogger wordt echter door keeper Gerben Logtenberg knap tegen gehouden. Geen 2-0, maar nog een kwartier met negen man tegen elf tegenstanders knokken. Enkele knappe reddingen van Dinand Stuifzandt hielden Voorwaarts in de race terwijl twee snelle uitbraken van René Nijhof zomaar tot de tweede treffer hadden kunnen leiden. Uiteindelijk hield Voorwaarts knap stand en de 1-0 bleef tot het eindsignaal op het scorebord staan. Met deze verdiende, zwaarbevochten overwinning werden de drie punten bijgeschreven en kunnen de mannen van Ronald Dams met een goed gevoel de winterstop ingaan.

Opstelling: Dinand Stuifzandt, Björn Wessels, René Nijhof, Theo Mulder, Rutger Slot, Michel Lensen, Patrick Webbink, Gerran Protzman, Israël Basmaci, Gert Dogger en Jordy Harms