Voorwaarts klopt Juliana ‘32

0
658

vvvoorwaartslogo_171Zaterdag 20 september stond de uitwedstrijd tegen het Hengelose, Juliana `32 op het programma. Hoofdtrainer Tonnie van Veen kon over een bijna gehele selectie beschikken, alleen Israel Basmaci was niet van de partij i.v.m. zijn opgelopen rode kaart vorige week tegen Sp. Denekamp.

Om iets over half drie floot scheidsrechter Funke uit Arnhem af voor de derde wedstrijd van het seizoen 2008-2009. De eerste minuten ging de strijd gelijk op en was Juliana dicht bij een doelpunt maar doelman Jan Peter Ekken en verdediger Bernard Minkjan konden dit ternauwernood voorkomen. Maar al naar enkele minuten kreeg Voorwaarts meer grip op het spel en was het Mark Ekkel die vanuit een voorzet van Gert Dogger ietwat gelukkig de 0-1 binnen schoot. De Westerhaarders bleven de gevaarlijkste ploeg. Zo kopte Gert Dogger in de 18de minuut een bal op doel en kon de Hengelose doelman met een uiterste poging het tweede Voorwaarts doelpunt voorkomen. Echter in de 31ste minuut schoot diezelfde Gert Dogger vanaf 25 meter een vrije trap goed in, de bal werd van richting veranderd waardoor de doelman van Juliana `32 op het verkeerde been stond en hij het tweede tegendoelpunt van de middag moest incasseren. Voorwaarts voetbalde de resterende speeltijd van de eerste helft goed uit.

In de rust werd Gerran Protzman vervangen door Robbin Smits. Voorwaarts zakte iets weg waardoor de Hengeloers wat meer in het spel kwamen maar nog niet echt gevaarlijk werden. Na een kwartier spelen in de tweede helft was het opnieuw Gert Dogger, die met een bekeken stiftje, de 0-3 op het scorebord bracht. De wedstrijd leek gespeeld echter nog geen minuut later scoorde Jan Willem Groeneveld de 1-3. Voorwaarts dacht blijkbaar dat de wedstrijd gespeeld was, maar dit was nog geen sinds het geval. Juliana probeerden de Voorwaartsen onder druk te zetten om zodoende de Anschlusstreffer te forceren en de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Maar de Westerhaarse aanval voerde in de 65ste minuut een goede aanval uit over drie schijven en was het uiteindelijk Wout Roelofs die zonder aarzelen de 1-4 goed binnenschoot en de wedstrijd op slot gooide. Wederom zakte Voorwaarts wat weg waardoor Juliana`32 kansen kreeg, maar de voorsprong kwam geen moment in gevaar en indien de Westerhaarse aanvallers wat meer bij de les waren geweest had de voorsprong ook nog wel verder uitgebouwd kunnen worden. Vlak voor tijd werd de moe gestreden Wout Roelofs vervangen door Ton Tijhuis. In de laatste minuut scoorde Bastiaan Bos voor Juliana `32 en hiermee werd de eindstand bepaald op 2-4.

Volgende week treedt Voorwaarts thuis aan tegen FC Eibergen, de aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.