Voorwaarts is niet creatief en verliest op eigen hobbelveld

0
718

logo-vv-voorwaarts-125.jpgDe trainers Borkent en Wagt hadden vooraf personele problemen. Voorwaarts mistte Michel Lensen, Dinand Stuifzandt, Mark Smelt en Israel Basmaci maar ook Marienberg kon niet beschikken over een fitte ploeg. Mark Wagt schrok van het veld bij Voorwaarts en gaf aan dat alleen EDON nog een slechter veld had. Helaas voor de rijkelijk aanwezige supporters van beide teams kan er op die manier geen mooi voetbal worden vertoond, hetgeen natuurlijk niet de reden is van de nederlaag.
Om half 3 floot scheidsrechter Avci uit Kampen voor het begin signaal. De eerst minuten was aftasten voor beide teams en wennen aan de omstandigheden. Tot aan de 17de minuut gebeurde er eigenlijk niet al te veel. De eerste kans was voor Voorwaarts. Via een aanval opgezet vanuit het middenveld werd Gert Dogger op rechts weg gestuurd waarbij hij de bal strak voorlangs kon geven op de ingelopen Roy de Lange.

Roy kon wel in kon schieten maar niet hard genoeg en de keeper van Marienberg kon hem gemakkelijk stoppen. Hij wist snel de bal weer in het spel te brengen en Marienberg kon beginnen aan een van de vele counters die ze deze middag zouden plaatsten. Hieruit kwam ook het eerst doelpunt. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van van der Hoeven die met een mooie volley scoorde en zo stond er na 18 minuten 0-1 op het scorebord. Na dit doelpunt kwam Voorwaarts niet echt in de wedstrijd en Marienberg was de bovenliggende partij zonder dat ze echt gevaarlijk werden.
De spelers van Voorwaarts konden elkaar niet echt vinden hierdoor ontstond er veel balverlies en liepen we constant achter de feiten aan.
Na de rust was het niet veel beter. Marienberg maakte goed gebruik van de situatie die was ontstaan. Voorwaarts moest komen en de bezoekers counterden naar hartenlust. Bij een corner van Voorwaarts werd de bal geruimd en de snelle spitsen van Marienberg wisten daar wel raad mee. De verdedigers van Voorwaarts gaven de spits net even te veel ruimte en vrij voor keeper Joel Wessels wist hij hem handig te omspelen en de 0-2 was een feit. Ook na deze tegenslag wist Voorwaarts zich niet te herpakken het was veel balverlies en ook de korte passes kwamen niet aan kortom Voorwaarts had meer moeite met zich zelf dan met Marienberg. In de 67ste minuut leek de wedstrijd gespeeld Marienberg maakte uit de zoveelste counter de 0-3 en voor Voorwaarts leek de wedstrijd gespeeld te zijn. De wedstrijd ging door op de zelfde manier als in de voorliggende minuten waarbij Voorwaarts wel wilde maar het vandaag niet lukte. Tot aan de 82ste minuut ging iedereen er vanuit dat de wedstrijd gespeeld was en Marienberg met de punten zou vertrekken. Echter Gert Dogger wist zich bij een van de schaarse aanvallen in de 16 vrij te spelen en de bal in het net van Marienberg te schieten. Dit was het start schot voor nog een paar spannende minuten.
In de 84ste minuut werd de bal hoog door Tom Meier voorgegeven op de goed ingevallen Robin Jasper die hem onberispelijk in de verre hoek kopte. Direct na de aftrap leek het of Voorwaarts eindelijk de geest had want alles lukte en Marienberg werd met de rug tegen de muur gezet. Voorwaarts kreeg in die fase nog 2 mooie kansen. Eerst speelde Gert Dogger zich prachtig vrij maar zijn schot ging net voorlangs en in de laatste minuut verlengde Robin Jasper een vrije trap net over de lat. Na 94 minuten vond de goed leidende Scheidsrechter Avci het voldoende en kon Marienberg de punten meenemen naar huis en dit was zeker gezien de hele wedstrijd verdiend.
Een slechte wedstrijd van Voorwaarts die te weinig creatief was en niet goed om ging met de omstandigheden van het hobbelveld. Voorwaarts kan nu werken aan de blessures waarna over 2 weken de uitwedstrijd tegen SCD op het programma staat.