Voorwaarts in laatste fase onderuit tegen nieuwe koploper Enter Vooruit

0
1479

Voorwaarts kreeg Enter Vooruit op bezoek. De thuisploeg kon opnieuw niet beschikken over Jordy Niks en Gert Dogger die al enkele weken vanaf de zijkant moeten toekijken. Verder was het team compleet.

Onder prima weersomstandigheden floot de scheidsrechter van dienst iets over half 3 voor het begin van de wedstrijd en de eerste speldenprik kwam van Voorwaarts. Even later gevolgd door een kleine kans van de gasten. De eerste grote kans was voor Enter Vooruit maar keeper Stuifzandt kon makkelijk redding brengen. Beide ploegen waren in die fase aan elkaar gewaagd en speelden veelal de lange bal. Gaandeweg de eerste helft werden de gasten gevaarlijker, Voorwaarts was met name gevaarlijk door het spitsen duo Visser en Harms. Jordy Harms kreeg de eerste grote kans maar zijn schot ging via een verdediger net naast het doel. De score werd geopend door de gasten. Uit een standaard situatie werd de bal op het hoofd gelegd bij de geheel vrijstaande spits Knol die de bal voor de voeten van Pluimers legde. Zijn eerste inzet werd nog geblokt maar de rebound was wel raak, 0-1. Voorwaarts liet zich niet uit het veld slaan en was in de eerste helft gelijkwaardig aan de bezoekers. In de 35e minuut leek Enter Vooruit de 0-2 te scoren. Vanuit een scrimmage belande de bal tegen de paal waarna Meier kon opruimen. Een minuut later gaf Lars Bove een prima pass op Jordy Harms. Met een handige beweging sneed hij naar binnen waarna hij met zijn linker de bal schitterend onhoudbaar in de linker kruising schoot, 1-1. Enter Vooruit was even van slag en Voorwaarts rook bloed. Er waren kansen voor Visser en Harms maar dit keer stond de keeper goed. Gescoord werd er niet meer voor de rust.

Na de pauze begon Voorwaarts goed maar dat was van korte duur. Enter Vooruit was de bovenliggende partij na de thee. Echte grote kansen kregen ze echter niet, Voorwaarts kon redelijk makkelijk stand houden. Net op het moment dat Voorwaarts een frisse kracht in wilde brengen sloegen de gasten toe. Een verre uittrap bereikte de linker spits. Het was niet duidelijk wat hij nu precies wilde maar zijn schot of voorzet ging met een vreemde stuit over keeper Stuifzandt in het doel. Een zeer ongelukkig moment voor Voorwaarts en een op dat moment verdiende voorsprong voor de Enternaren. Direct daarna werd Timo ter Braak vervangen door Kevin Klos en Voorwaarts ging op zoek naar de gelijkmaker. Echt gevaarlijk werd het niet maar er was wel een belangrijk moment dat de wedstrijd had kon doen kantelen. Een voorzet van de thuisclub ging in de richting Wout Roelofs. Hij leek in een goede schietpositie te komen maar werd binnen de 16 meter lijnen vakkundig naar de grasmat gewerkt. Iedereen was ervan overtuigd dat de scheidsrechter naar de stip zou wijzen maar hij zag er tot verbazing van alle supporters geen penalty in. Een cruciaal moment want even daarna kopte Oosthoek na een vrije trap onhoudbaar 1-3 binnen. Daarna geloofde de gasten het wel en bij Voorwaarts waren de krachten op. Er was nog wel een opvallend moment. 3 minuten nadat Michel Lensen het veld in was gekomen kon hij alweer met rood vertrekken. Een zeer zware beslissing van de scheidsrechter na een meer onhandige actie van Michel. Gezien de wedstrijd die stevig maar fair was van beide kanten had hij ook met geel kunnen afdoen. Maar zoals zo vaak worden de teams in de onderste regionen bij dat soort situaties vaak zwaarder bestraft.

Het bleef uiteindelijk bij een terechte 1-3 nederlaag voor Voorwaarts dat een uur lang goed mee kon maar daarna de meerdere moest erkennen aan de nieuwe koploper.

Opstelling: Stuifzandt, de Lange, Meier, Wessels, Roelofs, T. ter Braak (68. Klos), Sickman (77. Derks), Slot, Bove, Visser (80. Lensen), Harms