Voorwaarts in de slotminuten onderuit

0
651

logo-vv-voorwaarts-125.jpgDe thuiswedstrijd tegen Mariënberg winnen en Voorwaarts kon omhoog gaan kijken. Dat was vooraf de inzet in de wedstrijd van zaterdag. Ook Mariënberg was er alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten. Beide ploegen waren vorig week het laatste deel van de competitie begonnen met een overwinning. Zonder de geblesseerden René Nijhof en Roy de Lange verscheen Voorwaarts aan de start. Mariënberg begon de wedstrijd met aanzienlijk meer inzet dan Voorwaarts, de eerste mogelijkheden waren dan ook voor de gasten. Dinand Stuifzandt redde een keer in een één op één situatie met de spits van Mariënberg. Spelers en supporters schreeuwden om een penalty maar scheidsrechter Noortman wimpelde de vraag resoluut weg.

Voorwaarts kreeg een paar kleine kansjes via Israël Basmaci en Michel Lensen. De eerste helft was voor de gasten uit Mariënberg echter doelpunten waren er niet te zien. In de tweede helft kwam Voorwaarts fanatieker uit de startblokken. Een groot deel van de wedstrijd speelde zich af op de helft van Mariënberg, uitvallen van de gasten bleven echter gevaarlijk. Een vrije trap van Gert Dogger kwam snoeihard op de vuisten van Chris Regeling en Israël Basmaci kon de rebound niet succesvol binnen tikken. Een volgende vrije trap werd kort langs de muur geschoven maar Gerran Protzman schoot de bal rakelings over. In de slotminuten sloeg het noodlot toe. Won Voorwaarts vorige week in de slotseconde van HTC, nu waren de rollen omgedraaid. Een vrije trap van de goed spelende Frank Pullen werd uiteindelijk door Rolf Hofsink in het doel gewerkt. De 0-1 was een feit en Voorwaarts had nog slechts enkele minuten om alsnog de gelijkmaker te zoeken. De verdediging van Mariënberg kraakte maar hield wel stand. Voor menig Voorwaarts supporter was een gelijkspel verdiend geweest, de gasten uit Mariënberg dachten hier uiteraard anders over. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Gramsbergen komt dan op bezoek.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Theo Mulder, Bernd Bove, Wout Roelofs, Michel Lensen, Rutger Slot, Gerran Protzman, Israël Basmaci (65e Thom van de Woning), Gert Dogger en Jordy Harms.