Voorwaarts houdt Hulzense Boys knap op gelijke hoogte

0
611

supp.jpgNa een goede voorbereiding ontving Voorwaarts voor de eerste competitiewedstrijd het vorig seizoen, gedegradeerde Hulzense Boys op het sportpark ’t Twistveen. Tijdens de warming-up verstapte Jordy Harms zich, hij werd in de basis opstelling vervangen door Wout Roelofs. Bij de opkomst hield de supportersverenging Twistveenside een mooie sfeeractie. Scheidsrechter J. Floors floot om 14:30 uur, onder zomerse omstandigheden, af voor de eerste (thuis)wedstrijd van het seizoen 2011-2012.
In de beginfase was duidelijk te merken dat de Hulzense Boys de afgelopen twee seizoenen een niveau hoger hebben gespeeld. Het tempo aan hun zijde lag hoger dan dat van Voorwaarts.

De mannen van hoofdtrainer Ronald Dams kwamen in de begin fase dan ook onder druk te staan en moesten alle zeilen bij zetten. In de 8ste minuut leken de Boys al op een 0-1 voorsprong te komen, ware het niet dat het aluminium redding bracht. Deze fase duurde ongeveer een kwartier, de Westerhaarders kwamen nog twee keer goed weg en mocht van geluk spreken dat het nog 0-0 was. Na een kwartier kreeg het Westerhaarse middenveld meer grip en zodoende kon er vanaf dat moment ook vooruit gedacht worden. Voorwaarts kroop meer uit haar schulp en begon de Hulzense defensie te beproeven. In de 22ste minuut begingen deze een kapitale blunder door Gert Dogger de bal in de voeten te schuiven. De Westerhaarse goalgetter liet dit buitenkansje niet liggen en bracht de 1-0 op het scorebord, al was het wel in twee keer maar dat maakte er de pret niet minder om. Het restant van de eerste helft verliep aan beide zijden rommelig, veel persoonlijke fouten brachten het niveau danig naar beneden.
Na de thee kwamen de Boys wederom sterk opzetten en moest de Voorwaarts verdediging weer alle zeilen bij zetten. Dit resulteerde in de 54ste minuut in de verdiende gelijkmaker voor de Hulzense Boys. In de 59ste minuut werd Michel Lensen vervangen voor Gerran Protzman. 13 minuten later paste hoofdtrainer Ronald Dams nog een wissel toe, de weer opgelapte Jordy Harms verving Mark Bakhuis. Hulsen hield het betere van het spel, maar Voorwaarts had de beste kansen. Zo had Jordy Harms in de 81ste minuut zomaar de 2-1 binnen kunnen schieten, maar zijn schot miste rakelings doel. In de 90ste minuut schreeuwde heel Voorwaarts om een strafschop omdat volgens hen binnen de zestien een overtreding op diezelfde Jordy Harms werd begaan, maar scheidsrechter Floors wuifde dit resoluut weg. In de blessuretijd bleven beide teams er nog vol voor gaan, al hoe wel er bij de meesten het beste wel vanaf was. Er werd niet meer gescoord en zodoende bleef de 1-1 gehandhaafd. Voorwaarts was blij met dit behaalde punt, bij de tegenstander daarentegen voelde het meer als twee punten verloren.
Volgende week speelt Voorwaarts uit in Teuge tegen de plaatselijke sportclub, de aanvang van deze wedstrijd is om 15:00 uur.
Opstelling Voorwaarts: Dinant Stuifzandt, Rutger Slot, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Mark Ekkel, Michel Lensen (59` Gerran Protzman), Patrick Webbink, Mark Bakhuis (72` Jordy Harms), Theo Mulder, Gert Dogger, Wout Roelofs