Voorwaarts hersteld zich goed met zege op RKSV

0
810

rksvvoo.jpgNa het verlies van vorige week tegen Zelos , moest Voorwaarts vandaag aantreden tegen RKSV uit Rijssen. Een ploeg die het ook moeilijk heeft en de punten net als Voorwaarts goed kan gebruiken. Trainer Beverdam kon niet over Wout Roelofs beschikken die geschorst was. Rene Nijhof die vorige week nog op de bank begon stond nu weer in de basis.
Om half 3 floot de scheidsrechter voor het eerst en RKSV nam van meet af aan het voortouw. Voorwaarts werd beetje overdonderd en moest achteruit en zich beperken tot verdedigen. Het team had in begin fase erg veel moeite met het slechte veld. Gelukkig kon RKSV geen echte kansen ontwikkelen. Na 20 minuten werd het spel van Voorwaarts iets beter die zich realiseerde dat mooi voetbal niet mogelijk was deze middag en de spitsen snel aan het werk moest worden gezet. De eerste de beste kans van Voorwaarts was meteen raak. Een mooie steek bal op Bernd Bove die vanaf rechts vrij kwam en richting doel snelde. Met de buitenkant van de voet scoorde hij fraai in de korte hoek. Vanaf het doelpunt kwam Voorwaarts beter in het spel en kon het de bal beter in de ploeg houden.

Een mooie aanval over de rechter kant kon de door verdediging van RKSV gestopt worden maar moest hiervoor wel een hoekschop weggeven. Lars Bove ging achter de bal staan en wist bij de 2de paal Jordy Niks te bereiken die de bal diagonaal achter de keeper van RKSV wist te krijgen en de 0-2 aan te tekenen. Nu was Voorwaarts duidelijk de betere op het veld, snelle balcontacten en goede passes lieten de Rijssenaren kansloos en de 0-3 hing in de lucht. Op het slechte veld verdraaide Jordy Schoemaker zijn knie en werd vervangen door Gert Dogger. Voorwaarts raakte hierdoor niet van slag en had de wedstrijd op slot moeten gooien. Jordy Harms werd op rechts goed vrij gespeeld. Zijn schot ging rakelings voorlangs waarbij hij eigenlijk de mee opgekomen Gert Dogger, in het veld gekomen voor Jordy Schoemaker, had moeten inspelen. RKSV was nog niet verslagen en wist zich enigszins terug te vechten in de wedstrijd. Een mooie cross pass over zeker 50 meter bereikte de vrijlopende linksbuiten die met een afgemeten voorzet zijn vrijstaande medespeler met het hoofd kon laten scoren. Na het doelpunt ging RKSV er vol voor en hierdoor ontstond er ruimte op de linkerkant waar Lars Bove op kon komen bij een snelle aanval. Zijn prachtig gekrulde voorzet bereikte Gert Dogger die de bal beheerst met de binnenkant van de voet achter de doelman schoot en de 1-3 aantekende. In de daarop volgende minuten gebeurde er niet zoveel meer. Alleen moest Voorwaarts wederom een speler wisselen. Lars Bove kwam hard in botsing met zijn tegenstander en brak daarbij zijn neus. Ook hij moest dus van het veld en kon bij de huisartsenpost de daar al aanwezige Jordy Schoemaker de tussenstand doorgeven. Voor hem kwam Michel Lensen in het veld en Voorwaarts ging rusten met een comfortabele 1-3 voorsprong.
Na de rust ontstond het zelfde beeld als de eerste 20 minuten van de wedstrijd. RKSV fel in de duels en Voorwaarts moest achteruit en zich beperken tot verdedigen waarbij bijna elke 2de bal voor RKSV was. Een aantal kansen kreeg de thuisploeg maar wisten de niet te verzilveren waarbij keeper Dinand Stuifzandt een grote rol speelde. RKSV drukte maar kon geen vuist maken en Voorwaarts kon zich er niet echt onderuit voetballen. Na de 65ste minuut leek de storm van RKSV wat geluwd en kon Voorwaarts wat meer denken aan aanvallen, maar toch was het RKSV wat scoorde. In de 73ste minuut kreeg het een vrijetrap op 16 meter die werd netjes lang de muur binnen geschoten door de aanvoerder van RKSV waarmee het 2-3 werd en de wedstrijd weer open was. In de minuten daarna was het rommelig en werden er over en weer een aantal overtredingen gemaakt en een speler van RKSV kreeg zijn 2de gele kaart en RKSV moest verder met 10 man. RKSV bleef aandringen en eerlijk gezegd hing de 3-3 een beetje in de lucht. Dinand Stuifzandt redde met een fantastische reflex een goede aanval van RKSV. De conditie van de 10 RKSVers begon parten te spelen en er kwam steeds meer ruimte op het veld, met name de rechterkant werd geheel vrijgelaten en de goed ingevallen Michel Lensen kreeg telkens de kans om op te stomen. In de 83ste minuut deed Voorwaarts wat het al eerder had moeten doen. Bij een goede aanval over de rechter kant werd Jordy Harms vrijgespeeld en kon een goede voorzet afleveren. Mark Smelt kopte deze voorzet fraai via de binnenkant van de paal binnen en tekende voor de 2-4 en brak daarmee het verzet van RKSV. In de 88ste minuut werd Jordy Harms diep gestuurd door een fantastische pass van Tom Meijer en hij wist op slinkse wijze de keeper het bos in te sturen en de 2-5 aan te tekenen. 2 minuten later kreeg Gert Dogger nog een bal op een presenteer blaadje maar wist hem niet te verzilveren en hiermee was het einde wedstrijd. Een al met al gezien verdiende overwinning op een zeer moeilijk te bespelen veld. Een wedstrijd waarbij goed voetbal niet mogelijk was maar de noodzakelijke punten wel werden meegenomen naar Westerhaar. In het paasweekeinde speelt Voorwaarts niet maar speelt het donderdagavond een oefenwedstrijd uit bij SVVN.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Slot, Meijer, Schoemaker (20. Dogger), Smelt, B. Bove, L. Bove (39. Lensen), Nijhof, Niks (85. Visser), Harms