Voorwaarts hard onderuit in Kampen

0
1363

Zaterdag 14 april stond voor de tweede week op rij een verre uitwedstrijd op het programma. Ditmaal naar Dos Kampen dat gehuisvest is op Sportpark de Maten, eerder dit seizoen werd de toenmalige koploper verrassend verslagen, dit betekende voor Voorwaarts destijds het startschot voor een reeks goede wedstrijden. Inmiddels is deze serie alweer een tijdje gestagneerd, met als dieptepunt toch wel de wedstrijd van vorige week. Er viel aan Westerhaarse zijde dus het één en ander recht te zetten. Het handjevol aanwezige supporters uit Westerhaar mochten Wout Roelofs en Coen Sickman na schorsingen weer verwelkomen maar zagen dat de ziekenboeg nog ongewijzigd was gebleven.

Om 3 uur floot scheidsrechter Besselsen voor het eerst, Voorwaarts verstopt zich niet en gaat optimistisch op zoek naar spitsen Harms en Visser zonder echt gevaarlijk te worden. Onze gastheer van vandaag toonde in Westerhaar al aan te beschikken over een dynamische ploeg die razendsnel kan omschakelen. Na 5 minuten moet Voorwaarts dit voor het eerst ondervinden: na balverlies op het middenveld wordt er snel diep gespeeld en is de afgemeten voorzet een prooi voor Diender die Stuifzandt kansloos laat. Dos zet hierna de druk er vol op en Voorwaarts probeert met lange ballen de druk van de ketel halen. In de 20e minuut resulteert dit in een hoekschop, de ingebrachte bal wordt snel uitverdedigt door de geel zwarten en Diender mag er weer vandoor, hij ziet Knul vogelvrij staan die simpel de 2-0 aan mag tekenen. Voorwaarts heeft deze tik nog niet verwerkt of de 3-0 staat al op het scorebord, Meier heeft teveel tijd nodig, verspeeld de bal aan Knul die niet zelfzuchtig is en Beuling laat scoren.

Voorwaarts lijkt rijp voor de slacht, maar heeft het geluk dat Dos de voet van het gaspedaal haalt. Voorwaarts krabbelt op via Wout Roelofs die Bram Visser diep stuurt, Bram komt knap tussen 2 Kampenaren de 16 binnen maar wordt dan naar de grond gewerkt. Scheidsrechter Besselsen wijst terecht naar de stip en Jordy Harms promoveert dit buitenkansje tot doelpunt. In de 44e minuut pompt Bjorn Wessels de bal maar weer eens naar voren, Jordy Harms schat deze bal op waarde en jaagt de bal met links de kruising in. Binnen 5 minuten is Voorwaarts weer terug in de wedstrijd, en lijkt een klein stuntje in de maak.

De tweede helft is 5 minuten oud als de Westerhaarse hoop op een resultaat weer een deuk oploopt, Knul draait knap vrij in de 16 en zijn schot wordt slecht verwerkt door Stuifzandt waardoor Beulink zijn 2e van de middag aan mag tekenen, 2 minuten later kan alle hoop de prullenbak in als weer een rappe uitbraak van Dos wordt gepromoveerd tot doelpunt door Knul. Met nog 38 minuten op de klok is de wedstrijd gespeeld, dit weerhoudt Knul er niet van zijn 3e van de middag nog binnen te prikken. Voorwaarts probeert nog wel wat via afstandsschoten van Visser en Harms maar kan verder geen vuist maken. De 7-2 in de 90e minuut van Horstman is er nog 1 voor de statistieken.

Weer moest ons 1e elftal een bittere pil slikken, tegen een goed team als Dos kan dit je overkomen, alleen liet de manier waarop wederom te wensen over. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het sterke Enter Vooruit op het programma dat vandaag knap won van Den Ham, en zo de spanning bovenin weer terugbracht. Een uitgelezen mogelijkheid voor ons om voor eigen publiek weer eens een mooie pot voetbal op de mat te leggen.

Stuifzandt – de Lange (75.Schippers)- Wessels – Meier – Roelofs – Sickman (58. Wolters)- Slot (70.Ekkel)- Bove – Visser – Harms