Voorwaarts haalt nacompetitie!

1
1204

logo_vv_voorwaarts_125Door een overwinning op het Oldenzaalse De Esch heeft het eerste elftal zich geplaatst voor de nacompetitie. Zaterdag 25 april floot scheidsrechter Veld uit Borne om iets over half drie af voor de wedstrijd Voorwaarts – De Esch.

In de begin fase gebeurden er geen noemenswaardige dingen. Beide ploegen voetbalden vrijuit en een betere was niet aan te wijzen. In de 16de minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong door nr. 8 Gerrit Brumer. Vijf minuten later was het Voorwaarts dat in de persoon van Wout Roelofs een dot van een kans kreeg, maar hij wist deze niet te verzilveren. In de 24ste minuut was Gert Dogger nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd via het aluminium tot achter bal gedegradeerd. In de resterende speeltijd van de eerste helft kwamen geen van beide ploegen tot scoren en bleef dus de 0-1 achterstand tot de rust op het scorebord staan.

Na de thee kwamen de mannen van Tonnie van Veen getergd uit de kleedkamer en waren voornemens de achterstand zo snel mogelijk weg te poetsen. De Esch werd steeds verder terug gedrukt en kwam niet verder dan enkele counters. Voorwaarts daarentegen bleef drukken en het eerste Westerhaarse doelpunt leek slechts een kwestie van tijd. In de 57ste kopt Mark Smelt net over en in de 63ste minuut raakt Gert Dogger voor de tweede keer deze middag het aluminium. Voorwaarts hield de druk op de ketel maar de minuten tikten weg en de klok was deze middag de grootste vijand. Maar in de 87ste minuut kwam de eindelijk het verlossende doelpunt. Enkele seconden hiervoor werd een Voorwaarts inzet nog met de hand, door een Oldenzaalse verdediger, uit het doel gewerkt. Maar Mark Smelt was er als de kippen bij een schoot alsnog de 1-1 binnen. Dit doelpunt werkte als een bevrijding en zodoende ontpopte zich het scenario “erop en er over”, want amper een minuut later was het Gert Dogger die met een vlammend afstandsschot de 2-1 binnen schoot. In de resterende speeltijd kreeg Voorwaarts nog een goede kans en werd De Esch misschien wel een strafschop ontnomen, maar scheidsrechter Veld oordeelde, gelukkig voor Voorwaarts, anders. Op basis van de inzet en het vertoonde spel in de tweede helft was deze overwinning meer dan verdiend.

Bij terugkomst in het clubhuis bleek dat FC Eibergen punten had laten liggen en zodoende is Voorwaarts verzekerd van de vierde plaats in de eindrangschikking. Doordat vv. Hellendoorn beslag legde op de derde periode titel, door een 2-5 overwinning op Almen. Geeft deze vierde plaats recht op deelname aan de nacompetitie. Volgende week speelt Voorwaarts haar laatste wedstrijd van de regulier competitie uit tegen het al gedegradeerde Sp. Eefde, de aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.