Voorwaarts haalt laat de trekker over

0
603

logo-vv-voorwaarts-125.jpgMet een prachtige serie oefenwedstrijden achter de rug begon Voorwaarts aan het laatste deel van de competitie. Uit in Zwolle tegen HTC moest er gewonnen worden om nog mee te doen om de bovenste plekken. In de warming-up raakte René Nijhof geblesseerd en kon Gert Dogger alsnog zijn opwachting maken in de basisopstelling. De eerste 10 minutenwaren voor Voorwaarts waarbij zowel Theo Mulder als Gert Dogger een prachtige kans kregen. Uit een counter werd Dinand Stuifzandt bijna verrast maar de spits van HTC verzuimde de bal binnen te schieten. Het restant van de eerste helft verliep mat. Geen bijzondere mogelijkheden en het vertoonde spel was bij lange na niet zoals tijdens de oefenpartijen tegen Vroomshoopse Boys, Hulzense Boys en Hellendoorn. In de rust zag trainer Marcel Borkent geen redenen om te wisselen. Ook in het begin van de tweede helft werden er weinig kansen gecreëerd. Toch voerde Voorwaarts de druk langzaam op en ontstonden er kleine kansjes.

Introductie scheiding

Theo Mulder kreeg een niet te missen kans en aan de andere kant werd een foutje van Bernd Bove Voorwaarts bijna fataal. Dinand Stuifzandt stonde echter zijn mannetje en dreef de aanvaller naar de zijkant. Het schot werd op de doellijn door Bjorn Wessels nog maar net uitverdedigd. Het zal ongeveer 5 minuten voor het eind van de wedstrijd zijn geweest toen Israël Basmaci alleen voor de HTC-doelman werd gezet. Israël schoof de bal behendig binnen maar de scheidsrechter luisterde alsnog naar een signaal van de assistent en keurde het doelpunt, tot woede van de oranjehemden, af. In de minuten die volgden bleef Voorwaarts getergd de aanval zoeken en de kansen stapelden zich op. In de 93e minuut werd dit uiteindelijk beloond. Michel Lensen kwam op rechts door en bediende Jordy Harms op maat. Deze kans liet Jordy zich niet ontnemen en tot uitzinnige vreugde van alle Voorwaarts mensen werd de 0-1 binnen geschoven. Al met al een belangrijke en verdiende overwinning. Voor de meegereisde supporters had de trekker wel eerder overgehaald mogen worden, maar met de drie punten op zak maalde niemand daar meer over. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Mariënberg op het programma. Weer een belangrijke pot waarin de punten meegenomen moeten worden. Om half drie op sportpark ’t Twistveen is dan de aftrap.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Bernd Bove, Rutger Slot, Wout Roelofs, Michel Lensen, Gert Dogger, Gerran Protzman, Israël Basmaci, Theo Mulder en Jordy Harms