Voorwaarts goed op schot tegen Blauw Wit ‘66

0
832

vooblw.jpgEen mooi affiche voorafgaand aan de wedstrijd want de koploper kwam op bezoek in Westerhaar. Blauw Wit kent een goede start van de competitie , maar ook Voorwaarts doet het goed weliswaar niet de volle winst maar met het spel kan het team zeker tevreden zijn . Trainers Beverdam en Legebeke konden beschikken over een bijna volledige en fitte selectie, alleen Wout Roelofs ontbreekt nog.
Om half 3 floot scheidsrechter Steen uit Wierden en van meet af aan was het Blauw Wit wat de klok sloeg. Voorwaarts werd een beetje overdonderd want er werden geen duels gewonnen en Blauw Wit was de baas op het veld. In de eerste 10 minuten had het al wel 0-1 en misschien wel 0-2 kunnen zijn voor de gasten uit Holten. Na de stormloop kreeg Voorwaarts wat meer grip op het spel van fr gasten en kwam het zelf ook aan voetballen toe. Dat werd al snel omgezet in een doelpunt. In de 13e minuut werd het 1-0 door een rommelgoal. Vanuit een hoekschop werd de bal niet goed weggewerkt door de keeper en na wat schermutselingen kopte een verdediger van Blauw Wit de bal achter zijn eigen doelman. Hierdoor was Blauw Wit even van slag en kon Voorwaarts wat meer op bal bezit spelen. Enkele minuten later schoot Lars Bove de bal via een verdediger van de gasten de bal over de keeper en kwam de bal via de onderkant van de lat terug het veld in.

Introductie scheiding

Voorwaarts werd beter en gevaarlijker. Dat resulteerde snel daarna in een mooi doelpunt. In de 24ste minuut werd een mooie aanval opgezet waarin uiteindelijk Jordy Niks een slim steek balletje op Jordy Harms kon geven die als een sluipmoordenaar achter zijn tegenstander was weggelopen en de bal met buitenkant langs de keeper in het doel legde. Hierdoor raakte de Blauw hemden uit Holten nog wat meer van slag , de veelal jonge spelers wisten zich geen raad hiuermee. Het duurde tot vlak voor rust voordat ze zich herpakten en nog een paar kleien kansjes kregen zonder echt gevaarlijk te worden. Voorwaarts had in deze periode de wedstrijd in handen en had misschien wel al definitief toe moeten slaan maar de rust werd met 2-0 gehaald. Ondanks de vrije trap die goedleidende scheidsrechter nog gaf aan Blauw Wit maar deze ging via een verdediger naast en uit de corner kwam geen verder gevaar meer.
Na de rust begon Blauw Wit wederom furieus aan de wedstrijd en Voorwaarts terug drong tot in hun eigen 16 meter gebeid. Een paar kansen werden niet benut maar Voorwaarts was gewaarschuwd en moest bij de les blijven om niet direct na rust tegen een tegentreffer aan te lopen. Maar de verdediging en doelman gaven geen krimp en hadden soms ook een beetje geluk. In de 60e minuut kreeg Blauw Wit de grootste kans van de wedstrijd maar deze vrij in te schieten bal werd vrij voor de doelman van Voorwaarts via de buitenkant van de paal naast geschoten. Voorwaarts mocht van geluk spreken dat hier de aansluitingstreffer niet werd gemaakt. Blauw Wit was deze periode beter en had misschien wel iets meer verdiend. Kort daarna liet Voorwaarts zien dat toch zij de betere ploeg waren. Jordy Harms werd met een mooie pass diep gestuurd en oog in oog met de uitkomende keeper schoot hij de bal loepzuiver over hem heen het doel in. De 3 – 0 was de genadeslag voor de gasten. Voorwaarts wilde nog meer en bleef aanvallen. Dit maal werd Gert Dogger diep gestuurd door een lange bal van Rutger Slot en op een bijna identieke manier als de vorige goal scoorde ook Gert Dogger zijn eerste doelpunt in deze competitie. In de 72e minuut scoorde Jordy Harms op aangeven van Bjorn Wessels zijn 3e van de middag. Na goed omspelen van de keeper werd het 5-0. De wedstrijd was gespeeld maar het jonge team van Blauw Wit bleef toch de aanval zoeken. Hierdoor kreeg het in de 78e minuut ook loon na werken. Een fraaie voorzet werd door de geheel vrijstaande spits ingekopt en hierdoor werd het 5-1. Snel daarna scoorde de thuisclub weer. Na goed door “worstelen ” van Jordy Niks wist hij zichzelf vrij te spelen en scoorde vanuit een moeilijke hoek de 6-1. Blauw Wit kwam in de 86ee minuut nog een keer tot een treffer door een wat te nonchalance terug spel bal op keeper Dinand Stuifzandt en hierdoor werd de eindstand bepaald op 6-2. Een uiterst sportieve wedstrijd geleid door een goed oplettende scheidsrechter die geen gele of rode kaarten nodig had en altijd in de buurt van het spel was.
Volgende week speelt Voorwaarts uit bij Lemele waar Voorwaarts nog wat goed te maken heeft van vorig jaar.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Wessels, Meier, Derks, L. Bove, B. Bove, Slot, Niks (79. Lensen), Dogger (74. Ter Braak), Harms (74. De Lange)