Voorwaarts genoeg aan “Wieks” kwartiertje

1
792

logo_vv_voorwaarts_125De vraag vooraf was of Voorwaarts zich kon herstellen van de nederlaag in NIeuwleusen van twee weken terug. Het antwoord kwam snel. Al in de tweede minuut speelde Israël Basmaci de bal op Gert Dogger die keeper Henri Louwdijk van Avereest kansloos liet en daarmee de 1-0 op het scorebord bracht. De supporters gingen er eens goed voor zitten. Voorwaarts kon het voorvarende begin echter niet doorzetten. Van beide kanten verliep de eerste helft rommelig met een paar kleine kansjes.

Na de thee was Voorwaarts direct gevaarlijk, een schot van Mark Smelt ging vlak langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later was het aan de andere kant even spannend, maar Dinand Stuifzandt stond een doelpunt van Avereest in de weg. Wel kreeg Avereest steeds meer vat op de wedstrijd en in de 62e minuut werd dat beloond. Michel Smit was enigszins ongelukkig met het uitverdedigen en daar wist Rene Koster wel raad mee. Hij passeerde Dinand Stuifzandt met een koele schuiver in de rechter hoek. Direct na de goal bleef Avereest aandringen en was het wederom de keeper die Voorwaarts op de been hield.

Tot in de 70e minuut Gert Dogger vrij door kon gaan en met een prachtige voetbeweging Henri Louwdijk op het verkeerde been zette en de 2-1 binnenschoof. Nog geen twee minuten later viel de bal voor de voeten van Michel Lensen die zich niet bedacht en de bal snoeihard in de bovenhoek schoot. Na deze 3-1 kwamen Jordi Smit en Jamie Snippe voor Mark Ekkel en de niet geheel fitte Israël Basmaci. De beide wissels waren samen verantwoordelijk voor het volgende doelpunt. Jamie Snippe kreeg de bal op rechts en speelde hem over de ver uitgekomen keeper van Avereest door op Jordi Smit die beheerst de 4-1 binnen knikte. Weer twee minuten later bracht Gert Dogger met zijn derde van de middag de eindstand van 5-1 in de boeken.

Een “Wieks” kwartiertje was uiteindelijk genoeg om hekkensluiter Avereest op de knieën te krijgen. Voor de eerste periode had dit verder geen gevolgen omdat Vroomshoopse Boys in blessuretijd van SCD”83 had gewonnen.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Rutger Slot, Michel Smit, Theo Mulder, Frank Leushuis, Mark Smelt, Robin Smits, Michel Lensen, Israël Basmaci (75e Jordi Smit), Gert Dogger en Mark Ekkel (75e Jamie Snippe)