Voorwaarts’ geduld wordt beloond tegen Wilhelminaschool

0
1879

Het eerste elftal heeft 3 belangrijke punten overgehouden aan het duel met Wilhelminaschool.
In een meeslepend duel waarin het spel soms wat te wensen over liet, maakte de spanning een hoop goed. Voor Voorwaarts tekenden Bram Visser en Lars Bove voor de doelpunten.
Beide mannen sloegen toe in de dieing seconds van de helften.

Voorwaarts moest het nog steeds stellen zonder Michel Lensen en Jordy Niks en ditmaal ook zonder Jordy Wolters, Wout Roelofs daarintegen was wel weer fit en kon starten.

Onder een fijn herfstzonnetje stapten de nummers 12 en 14 op de ranglijst het veld op, het verschil vooraf nog 3 dus mocht er gesproken worden van een heuze 6 punten wedstrijd.
Na het kansloze verlies tegen Hellendoorn en de afstraffing vorige week tegen het Oldenzaalse Quick’20 waren de mannen er op gebrand om vandaag wel een resultaat neer te zetten.

Toch had Voorwaarts al na 6 minuten wederom tegen achterstand aan kunnen kijken ware het niet dat een speler van de ‘School’ het leder voor een leeg doel op de paal schoot.
Voorwaarts was gewaarschuwd en kroop zelf ook uit haar schulp, een goed geplaatst schot van Visser werdt door Kok knap uit de benedenhoek gedoken.

Voorwaarts had veelvuldig de bal zonder echt gevaarlijk te worden, Wilhelminaschool werd dat wel door steeds te loeren op een uitbraak, dit resulteerde in een tweetal goede kansen voor Nieuwland, eerst kwam hij een teenlengte te kort om een lage voorzet binnen te glijden daarna vondt zijn volley Stuifzandt op zijn pad.

5 minuten voor rust krijgt Voorwaarts een domper te verwerken, Voogd is er vandoor en Wessels moet in de achtervolging, in een uiterste poging legt hij zijn hand in de nek van Voogd die gretig het gras opzoekt, de scheidsrechter wijst hierop gedecideerd naar de stip.
Mensen met een Voorwaarts bril zullen het enigszins zwaar hebben gevonden de neutrale toeschouwer zou gezegd hebben: je kunt hem geven…
Affijn, aanvoerder Nieuwenhuis laat Stuifzandt kansloos en de 0-1 is een feit.

Dit lijkt ook de ruststand worden, ware het niet dat een ingeslingerde vrije trap van Dogger door Visser op waarde wordt geschat, en met het hoofd wordt gepromoveerd tot doelpunt.
Een flinke opsteker waarna ook meteen de thee opgezocht mag worden.

Nijzink moet in de rust, zijn mannen op scherp gezet hebben want na rust zien de supporters een veel gretiger Voorwaarts.

Wilhelminaschool moet vanaf het begin in de achteruit, het valt Voorwaarts alleen te verwijten dat vaak de laatste pass net niet goed is, of dat de afwerking vaak een prooi is voor de uistekend keepende Kok.

In minuut 75 brengt Nijzink toch wat vers bloed om iets te forceren, Thijssen en van Nuil vervangen Dogger en Visser.

Een doelpunt hangt in de lucht maar wie gaat hem maken?
De snelle Slatius komt er veelal gevaarlijk uit en de onverzettelijke Bove is soms met 3 man niet af te stoppen, toch ontbreekt het geluk in deze fase.
Ook werkt de man in het zwart alles behalve mee als Slatius na een identieke situatie als in de eerste helft naar het gras gaat, in dit geval beoordeeld hij de situatie geheel anders en laat door spelen.

Voorwaarts lijkt genoegen te moeten gaan nemen met een punt als de 90e minuut aanbreekt.
Van Nuil gaat nog maar eens achter een hoekschop staan en slingerd de bal in, aanvoerder Bove schat deze bal op waarde en jaagt de bal in het dak van het doel. 2-1!
Voorwaarts speelt hierna de wedstrijd uit, en krijgt zo toch loon na werken.

De tweede helft bood weer voldoende perspectief voor de komende wedstrijden, en zo kon een ieder die Voorwaarts een warm hart toe draagt er tevreden een (Bok) Biertje op nemen.