Voorwaarts feliciteert jarige trainer Borkent met overwinning op Nieuwleusen

0
805

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoor de wedstrijd tegen Nieuwleusen had trainer Borkent een van zijn 2 spitsen weer terug. Israel Basmaci was weer van de partij de andere spits Gert Dogger moest nog op de bank plaats nemen en nog een week rusten. De basis 11 van Marcel Borkent was op een aantal plaatsen anders als de laatste weken met meest opvallende wijziging dat Dinand Stuifzandt weer in het doel stond. Om half 3 vloot scheidsrechter Weuring uit Zwolle af op het kunstgras van Nieuwleusen.
Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd, direct werd er vanaf het middenveld goed druk gezet en het leek dat Voorwaarts vanaf de eerste minuut de touwtjes in handen had, maar bij de eerste de beste aanval van Nieuwleusen ging het mis. De rechtshalf van Nieuwleusen gaf de bal hoog voor.

De spits liet zich handig tegen doelman Dinand Stuifzandt zakken waardoor de bal in het doel verdween en stond de 1-0 op het overigs niet aanwezige scorebord.
Na de goal was het voorwaarts wat het heft in handen nam en verre weg de betere ploeg was. Met snel en goed verzorgd combinatie spel werd telkens weer de spitsen gezocht. Na een aantal mislukte aanvallen waarbij de verdedigers van Nieuwleusen ternauwernood de bal nog weg konden krijgen was het in de 24e minuut raak voor Voorwaarts. Een mooie snelle aanval over de linkerkant waarbij uiteindelijk Israel Basmaci aan de bal kwam. De handige spits omspeelde binnen de 16 meter 2 verdedigers van Nieuwleusen en schoot de bal in de verre hoek, 1 – 1. Direct nadat Nieuwleusen had afgetrapt was het wederom Voorwaarts wat het spel dicteerde en heer en meester was op het middenveld. In de 27e minuut ontsnapte linksback Wout Roelofs aan zijn tegenstander en de bal in zijn loop ontving van Jordy Niks. Wout zocht de achterlijn en zijn afgemeten strakke voorzet bereikte Robbin Jasper die de bal handig bij de eerste paal binnen tikte. Voorwaarts kwam dik verdiend op 1 – 2. In de resterende tijd van de eerste helft was Voorwaarts tot de 35e minuut de betere maar daarna liet Nieuwleusen met een aantal gevaarlijke aanvallen zien zich niet neer te willen leggen met een nederlaag maar toch bleef de stand van 1-2 staan tot de rust.
Na de rust liet Nieuwleusen zien dat wat ze voor de rust hadden ingezet in de 2e helft zouden doorzetten. Al na 2 minuten werd er gescoord uit en rommelige situatie voor het doel bij Voorwaarts> Waarbij het sterk op buitenspel leek en de scheidsrechter het signaal van de grensrechter negeerde wist Nieuweleusen zich terug te knokken in de wedstrijd. Na de 2-2 brak er een periode aan waar beide partijen voor de winst gingen. Het werd wat rommelig aan beide kanten en op dat moment kon de wedstrijd alle kanten op gaan. Vanaf de 60e minuut waar bij trainer Borkent Timo ter Braak in het spel bracht voor Jordy Niks die overigens een prima wedstrijd had gespeeld tot dusverre begon Voorwaarts weer grip te krijgen op de wedstrijd. Voorwaarts wist het spel weer naar zich toe te trekken. Na de wissel in de 75e minuut waarbij Robbin Jasper werd vervangen door Roy de Lange kreeg Voorwaarts ook weer kansen.
Met nog circa 20 minuten op de klok wist Voorwaarts het betere spel ook uit te drukken in een doelpunt. Mark Smelt speelde aan de rechterkant in de 16 meter op onnavolgbare wijze 3 spelers van Nieuwleusen zoek vond de vrijstaande Israel Basmaci die zijn 2e prachtige doelpunt van de middag maakte. Na nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van Voorwaarts gooide Michel Lensen in de 84e minuut de wedstrijd definitief op slot. Israel Bascmaci bereikte hem op links en hij vrij voor de keeper geen fout maakte en de 2 – 4 kon aantekenen. Een mooi cadeau voor de jarige trainer Borkent en een zeker dik verdiende overwinning van Voorwaarts die op deze manier de aansluiting naar boven veilig stelt. Het team kan met een goed gevoel kijken naar de volgende wedstrijd thuis tegen EDON.
Opstelling Voorwaarts Dinand Stuifzandt , Bjorn Wessels, Bernd Bove, Rene Nijhof, Wout Roelofs , Rutger Slot , Michel Lensen, Mark Smelt (Coen Sickman), Jordy Niks (Timo ter Braak) , Robin Jasper (Roy de Lange) en Israel Basmaci.