voorwaarts F2 kampioen

0
1320

dsc00999-11-21-2011.jpgNa 9 gewonnen competitiewedstrijden was het zaterdag 19 november zo ver dat we met de F2 kampioen konden worden.
Nadat we in de voorgaande weken met pijn en moeite en vooral veel inzet al andere kampioenskandidaten als JCLE F5(5-0) en Nieuwleusen F5 waren verslagen, zou nu Dedemsvaart F6 op bezoek komen.
Dedemsvaart had tot dan toe nog maar 1 keer verloren en er werd dus zware tegenstand verwacht

In de eerste minuten was er toch iets van spanning merkbaar aan onze kant waar we soms net iets te lang wachten met ingrijpen en niet met dezelfde felheid speelden als in de weken daarvoor.
Dit leidde tot kansen over en weer, ook met name omdat Dedemsvaart gewoon een goed sterk team heeft.

Na zo’n 10 minuten spelen viel de 1-0 voor Voorwaarts, waarop Dedemsvaart al snel tegenscoorde na een mooie solo 1-1.
Kort daarna waren wij weer aan de beurt na een goed uitgespeelde aanval met de 2-1. Kort daarna was het rust.

Na de rust begonnen we iets feller, maar Dedemsvaart voetbalde zich d’r een aantal keer goed uit, waardoor onze prima spelende verdediging en keepers geregeld in moesten grijpen.
Toch werd na zo’n 5 minuten de 3-1 gescoord. Kort daarna kreeg Dedemsvaart nog een enorme kans, die goed verwerkt werd door de keeper en de verdediging.
Vanaf toen wierpen we de schroom van ons af en zetten Dedemsvaart goed onder druk, wat nog 2 goals opleverde.
Na de 5-1 kon er rustig uitgevoetbald worden, aangezien de Dedemsvaarters moe begonnen te worden.
Ze waren zo vriendelijk geweest om hun enige wissel op te offeren, zodat we 8 tegen 8 konden spelen, waar wij nog wel drie wissels hadden.
En dit begon naar het einde toe z’n tol te eisen.
De eindstand bleef uiteindelijk op 5-1 waardoor we dus kampioen waren!
Een groot compliment voor het gehele team, dat de hele competitie lang enorm fanatiek getraind en gevoetbald heeft, en met de wedstrijd beter is geworden.

Nog even penalties nemen, toen kon het feest beginnen. Een aantal ouders had spandoeken gemaakt, er waren cadeaus van het bestuur, en er was (nep)champagne voor de spelers.
Wat uiteindelijk voor het grootste deel over mekaar heen werd gespoten.
Na het douchen was er patat met wat drinken voor de spelers.
En een van de ouders had bekers gesponsord, zodat er ook nog wat op school en bij de familie geshowed kan worden.
Ik wil de ouders en het jeugdbestuur bij deze bedanken voor het helpen om van de dag een groot feest te maken.