VOORWAARTS EVEN GEEN KAMPIOEN

0
684

vvvoorwaartslogo_171WESTERHAAR – De plaatselijke voetbalclub Voorwaarts is afgelopen week even de kampioenstitel kwijtgeraakt. De KNVB had de club twee punten in mindering gebracht, waardoor de wedstrijd van dit weekend in Sibculo (SVV `56) alsnog beslissend werd. Lichte paniek dus.

Aanleiding voor de puntenstraf door de KNVB was, dat het duel tussen SVV `56 en Voorwaarts vorige week werd uitgesteld op verzoek van de Sibculoërs. Men kon door allerlei omstandigheden geen volwaardig eerste team `in de wei` brengen. De KNVB bracht, zoals gebruikelijk bij dit soort zaken, hierop de schuldige twee punten in mindering. Na diverse telefoontjes over en weer bleek dat de brief, bestemd voor SVV `56, per abuis aan Voorwaarts geadresseerd was.

Vandaag speelde Voorwaarts de laatste wedstrijd in de vierde klasse tegen streekgenoot SVV `56.

De Westerhaarders wilden het seizoen in stijl afsluiten, dus met een overwinning en dat gebeurde. Hoewel de start matig was, 1-0 achterstand, kwam Voorwaarts vlak voor rust toch nog op voorsprong, 1-2. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam SVV `56 op gelijke hoogte, echter enkele minuten later was het alweer 2-3. In de laatste minuten scoorde Voorwaarts nogmaals, zodat de eindstand op 2-4 kwam.

Hieronder de statistieken van het duel:
SVV `56 – Voorwaarts 2 – 4 (goals Voorwaarts: M. Ekkel 2x, R. Slot, W. Roelofs *)
* A-junior Wout Roelofs scoorde het 100ste seizoensdoelpunt van Voorwaarts 1.