Voorwaarts en SVVN in evenwicht

0
1892

Hoe anders dan vorige week waren de omstandigheden afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SVVN. Een heerlijk zonnetje en prima omstandigheden. Beide teams begonnen gehavend aan de wedstrijd, er werden de nodige basisspelers gemist.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Beldman die weer een prima wedstrijd floot begonnen beide teams zeer rommelig aan de wedstrijd. De eerste kans was voor de bezoekers na slecht uitverdedigen bij de thuisclub. Het schot belande in het zijnet. Daarna duurde het lang voor er een volgende kans was. Voorwaarts was na een half uur beter en kan steeds dichter bij het doel van SVVN. De eerste kans werd door Gert Dogger op zeep geholpen nadat Bram Visser op rechts vrije doorgang had en zijn schot/voorzet door Gert Dogger vrij voor de keeper uit een moeilijke hoek in het zijnet werd geschoten. SVVN werd verder terug gedrongen en de tweede goede kans was voor Voorwaarts. Vanuit een corner kopte Kevin Klos net langs de verkeerde kant van de paal. De beste kans was voor Bram Visser. Vlak voor rust kon hij vrij richting de keeper van SVVN. Hij probeerde het met een boogbal maar de richting was verre van goed. Typerend voor de eerste helft waar Voorwaarts toch wel een voorsprong verdiende.

Na rust wisselde trainer Nijzink Yarnick Boertje voor Jordy Wolters. Na een redelijk begin van de tweede helft kregen de bezoekers meer de overhand. Enkele speldeprikken werden uitgedeeld maar Voorwaarts bleef moeiteloos overeind. Talent Rene Eggink kwam in het veld voor Stein van Nuil maar echte kansen kon Voorwaarts niet afdwingen. Typerend voor de wedstrijd was het doelpunt voor de gasten een vreemde. Een vrije trap rond de hoek van de 16 meter werd door alles en iedereen gemist en viel bij de 2e paal binnen, 0-1. Er restten nog ruim 20 minuten om dit recht te zetten. Voorwaarts zocht meer de aanval en dat resulteerde 10 minuten voor tijd ook in de gelijkmaker. Ook dit was een vreemd doelpunt. Moeilijk uitverdedigen na een ogenschijnlijk simpel schot was de aanleiding. De bal belandde in de voeten van Roy de Lange die de bal simpel langs de doelverdediger plaatste, 1-1. Beide ploegen leken vrede te hebben met de puntendeling. Toch was er nog een kans voor Voorwaarts in de blessuretijd. Een goede voorzet vanaf link kwam op het hoofd van de duikende Roy de Lange maar de inzet ging langs het doel. Na 94 minuten vond scheidsrechter Beldman het welletjes en gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd was de uitslag terecht.
De thuisploeg had moeite met het spel maar op de inzet van het jonge team is niets aan te merken. Volgende week is er een inhaalprogramma en speelt Voorwaarts een oefenwedstrijd thuis tegen Wilsum.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, De Lange, B. Wessels, Scherphof, Slot (78. N. Wessels), Roelofs, van Nuil (67. Eggink), Boertje (45. Wolters), Klos, Dogger en Visser.