Voorwaarts en Marienberg tevreden met gelijkspel

0
598

logo-vv-voorwaarts-125.jpgAlle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie wedstrijd. Twee teams die iets goed te maken hadden voor hun supporters, goed bespeelbaar veld mooi weer en in de wetenschap dat de wedstrijden tegen Marienberg nooit gemakkelijk zijn.
Om precies half 3 werd er door de heer Rikhof uit Almelo gefloten voor het begin signaal en precies een minuut later voor de eerste goal van Marienberg. De eerste de beste aanval werd gelijk benut en omgezet in een doelpunt. De verdedigers van Voorwaarts wisten in eerste instantie de voorzet van rechts nog enigszins te verwerken maar niet voldoende en Rolf Hofsink kon makkelijk binnen schieten. In de daarop volgende 25 minuten kon Voorwaarts zich niet onder de druk van Marienberg uit voetballen en kwamen het nauwelijks op de helft van de tegenstander.

Marienberg zette goed druk en creëerde enkele kansen maar wisten de wedstrijd niet al vroeg tijdig te beslissen. Na een half uur begon ook Voorwaarts beter te voetballen en werd het steeds meer een wedstrijd. Beide ploegen wilden voetballen en er werd gestreden voor elke bal. In de laatste 10 minuten voor de rust kreeg Voorwaarts nog een klein kansje. Vanuit een voorzet kon Gert Dogger op doel koppen maar de keeper van Marienberg kon de gelijk maker uit de lucht plukken. Marienberg ging met een terechte voorsprong de rust in.
Na de rust waarin trainer Marcel Borkend Coen Sickman had gewisseld voor Israel Basmaci stond er een ander Voorwaarts op het veld dat vanaf de eerste minuut de strijd aanging en niet onverdienstelijk want net zo snel als we in de eerste helft achter kwamen werd nu de 1 – 1 door Israel Basmaci op het score bord gezet na een goede niet zelfzuchtige actie van Robbin Jasper. Nu was het Marienberg die even niet wist hoe ze Voorwaarts moest bespelen. Voorwaarts won de duels en met name de middenvelders wisten elkaar goed te vinden. Dit resulteerde in snelle combinaties waaruit enkele goede kansen werden gecreëerd. In de 57ste min werd Israel weggestuurd op de linker kant en wist op snelheid 2 verdedigers te omspelen. De keeper van Marienberg liet zijn schot in de korte hoek los en Timo ter Braak was er als de kippen bij om deze kans te benutten en de stand op 1-2 te zetten.
Na de aftrap door Marienberg en met nog 30 minuten te gaan ontspon zich een voor de supporters van beide team een uiterst spannend duel. Beide teams gingen voor de winst en er werd op het scherpst van de snede gestreden. Marienberg deed er alles aan om de achterstand recht te zetten en Voorwaarts wilde de stand graag naar een veilige 1-3 brengen. De wedstrijd ging in een hoog tempo door totdat eigenlijk uit het niets in de 74ste minuut een voorzet van rechts hoog voor het doel niet goed werd verwerkt en Marienberg de 2-2 op het bord zette. Met nog 15 minuten te spelen bleven beide teams voor de winst spelen en ging het spel op en neer zonder dat beide partijen in de problemen kwamen. In de allerlaatste minuut kregen zowel Marienberg en Voorwaarts nog een kans om de wedstrijd te winnen. Na 94 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Rikhof af en moesten beide partijen genoegen nemen met 1 punt , wat gezien de hele wedstrijd wel terecht is.
Opstelling Voorwaarts: Joel Wessels, Mark Ekkel, Coen Sicjkman (45. Israel Basmaci), Bernd Bove, Wout Roelofs, Rene Nijhof, Timo ter Braak, Mark Smelt (87. Bjorn Wessels), Robbin Jasper (87. Tom Meier) en Gert Dogger