823

vvvoorwaartslogo_171

Hardenberg ’85 – Voorwaarts 1-0 (1-0), competitie, d.d. 1 december 2007

Op een winderig sportpark Baalderveld begon om iets over half drie de topper in de vierde klasse D Hardenberg ’85 – Voorwaarts V.

Voorwaarts pakt onmiddellijk de koe bij de hoorns en begon goed aan de wedstrijd. Na enkele minuten was het Israel Basmaci die de eerste kans van de middag kreeg maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Na een minuut of acht kwam ook Hardenberg beter in het spel en ging de wedstrijd gelijk op. Met name door goaltjesdief Rick Koelman waren de Hardenbergers gevaarlijk, hij vuurde in de twaalfde minuut zijn eerste schot af op het doel van de Westerhaarse doelman, Dinant Stuifzandt. Een minuut later krijgt Voorwaarts in de persoon van Gert Dogger een dot van een kans, maar doelman Ignas Peek houdt zijn doel ternauwernood schoon. Beide ploegen willen voetballen en dat komt de amusementswaarde te goede. De toeschouwers kregen namelijk een leuke en goede wedstrijd te zien. Zowel Voorwaarts als Hardenberg ’85 kregen kansen, maar in de 42ste minuut is het Hardenberg ’85 dat op een 1-0 voorsprong komt, door een doelpunt van Rick Koelman. Zo bleek maar weer dat een moment van onachtzaamheid fataal kan zijn. De Westerhaarse verdediging van de Hardenbergse spits even uit het oog verloren en hij maakte hier op zijn beurt onmiddellijk gebruik van.

Na de thee kwam Voorwaarts wederom goed uit de startblokken om zodoende de gelijkmaker zo snel mogelijk op het scorebord te krijgen. Zo was het Gert Dogger die zich reeds na enkele minuut vrij kapte en de gelijkmaker op de schoen had, maar wederom was het doelman Peek die redding bracht voor Hardenberg ‘85. Voorwaarts bleef ervoor gaan en kreeg mooie kansen. Maar met kansen allen kom je er niet, de Westerhaarse aanvalslinie was nog niet bij machte om de Hardenbergse doelman Ignas Peek te passeren. Naar mate de tijd vorderde ging Voorwaarts meer risico nemen. Hardenberg kon hierdoor op de counter gaan spelen en ze werden ook enkele keren gevaarlijk, maar gelukkig voor de Westerhaarders werd hieruit niet gescoord. In de 70ste minuut werd Gerran Protzman vervangen door Martijn Sloot. Deze invaller liet onmiddellijk van zich spreken door direct enkele keren goed over rechts door te komen. Uit een voorzet bracht hij Gert Dogger in scoringspositie, maar ook nu weer werd de kans niet verzilverd. Twaalf minuten voor tijd is het Israel Basmaci die een uitstekende kans krijgt, maar hij schiet te slap in waardoor ook deze kans verloren ging. Tien minuten voor tijd komen de Westerhaarders goed weg doordat Rick Koelman op de paal schiet en rebound over werd geschoten. Voorwaarts bleef gaan voor de gelijkmaker, zo is het Martijn Sloot die in 89ste minuut een goede mogelijkheid kreeg, maar hij schiet zwak in met z’n linkerbeen. In de blessure tijd komt Voorwaarts ook niet tot scoren en is de eerste nederlaag van dit seizoen een feit. De Hardenbergse doelman Ignas Peek had een groot aandeel in de overwinning. Een gelijkspel was rechtvaardiger geweest maar zoals reeds genoemd in de aanhef als je niet scoort doe je jezelf te kort. Doordat Kloosterhaar uit bij SVV ’56 verloor, bezet Voorwaarts nog steeds de eerste plaats, maar is nummer drie Hardenberg ’85, de Westerhaarse ploeg tot op 2 punten genaderd.

De spanning in de top is hierdoor alleen maar groter geworden. Volgende week staat de wedstrijd Kloosterhaar – Hardenberg ’85 op het programma, deze wedstrijd zal met meer dan grote belangstelling vanuit Westerhaar gevolgd worden. Voorwaarts zelf speelt thuis tegen DVO ’71, de aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.