Voorwaarts doet zichzelf te kort.

0
1038

080927_voorwaarts__fc_eibergen_34_medium_400Zaterdag 27 september moest Voorwaarts thuis aantreden tegen FC Eibergen. Naar deze wedstrijd werd reikhalzend uit gekeken. Met 2 derde plaatsen van Eibergen in de eindstand van de afgelopen seizoenen kan dus wel verwacht worden dat de tegenstander van vanmiddag een van de betere ploegen zal zijn die Voorwaarts dit seizoen zal treffen. Zodoende kon deze wedstrijd als een graadmeter worden beschouwd van, waar staan we.

Om vijf over half drie floot scheidsrechter Poffers uit Nijverdal voor het begin van de wedstrijd. Eibergen probeerde Voorwaarts van quitte af aan onder druk te zetten om zodoende snel een doelpunt te forceren. Na 8 minuten is het echter Voorwaarts dat op voorsprong komt. Een goede steekbal vanaf het middelveld bracht Gerran Protzman in scoringspositie en de Voorwaarts speler behield het overzicht en liet de doelman kansloos (1-0). Beide ploegen bleven, zoals vooraf ook verwacht, voetballen en speelden op de aanval. Na 19 minuten werd door Eibergen een aanval over links goed uitgespeeld en was het Christiaan Krabbenborg die bij de tweede paal de 1-1 binnen kopte. Maar nog geen vijf minuten later was het Gert Dogger die vanuit een moeilijke hoek genadeloos hard de 2-1 binnen schoot en zijn ploeg weer op een voorsprong bracht. In de laatste minuten van de eerste helft verzuimde Voorwaarts de voorsprong te vergroten, zo lieten Gert Dogger en Wout Roelofs, elk een goede scoringskans onbenut.

Hoofdtrainer Tonnie van Veen bracht in de rust Theo Mulder, die deze week ziek was geweest, voor de gelegenheids rechtsbuiten Ton Tijhuis. Eibergen kwam net zoals in de eerste helft fel uit de startblokken en probeerde Voorwaarts onder druk te zetten. De Westerhaarders moesten op hun hoede blijven. Door het uitblijven van de gelijkmaker nam de irritatie aan Eibergse kant meer toe en zij maakten dit op sommige momenten dan ook duidelijk aan de scheidsrechter bekend, door het leveren van commentaar of het vragen om een vrijetrap. In de 66ste minuut wierp dit zijn vruchten af, want Eibergen kreeg in de ogen van de Voorwaarts spelers wel gemakkelijk een strafschop toe gewezen. De Voorwaarts spelers leverden hierop het nodige commentaar richting de scheidsrechter en deze gaf Theo en Jan Mulder hiervoor geel. Paul Westhuis liet deze kans niet onbenut en schoot de strafschop goed in en liet de Voorwaarts doelman Jan Peter Ekkel kansloos (2-2). Na de gelijkmaker maakte Voorwaarts aanvoerder Jan Mulder nogmaals zijn ongenoegen duidelijk. Hiervoor kreeg hij z`n tweede gele kaart van de middag en moest dus het veld verlaten. Ondanks de ondertal situatie ging Voorwaarts niet verdedigen maar probeerde zo goed en kwaad als het ging te voetballen. In de resterende speeltijd had de scheidsrechter de nodige moeite om de wedstrijd in de hand te houden en hij zag dan ook genoodzaakt veelvuldig geel te moeten aan beide teams (4x voor Voorwaarts en 3x voor FC Eibergen). Tien minuten voor tijd krijgt Voorwaarts een inworp toegewezen. Met de beslissing waren de Eibergenaren het wederom niet eens en wilden verhaal gaan halen, maar de Voorwaarts aanval had hier geen boodschap aan. De inworp werd dan ook gewoon genomen en de vrijstaande Gert Dogger kwam in bal bezit. De Voorwaarts spits liet dit buitenkansje niet onbenut een zette voor de derde keer deze middag Voorwaarts op voorsprong (3-2). Nu was het de Eibergse trainer, Hennie Wevers, die het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en kwam het veld in om verhaal te halen. Voor deze actie kreeg de hoofdtrainer rood en moest ook hij buiten de afrastering plaats nemen. In de resterende speeltijd zette Eibergen de Westerhaarders nog verder onder druk, opzoek naar de 3-3. Dit doelpunt kwam uiteindelijk, vanuit een scrimmage in de 88ste minuut en hiermee werd de eindstand van 3-3 bereikt.

Volgende week speelt Voorwaarts uit, in en tegen Almen, de aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.