Voorwaarts doet wat het moet doen: Winnen!!!

1
1569

210_400

Dat de wedstrijd tegen De Esch uit Oldenzaal geen gemakkelijke wedstrijd was, begreep voor de wedstrijd vriend en vijand. Voorwaarts wilde baas in eigen huis blijven en begon energiek aan de wedstrijd. Na een kleine tien minuten aftastend voetbal was het Israël Basmaci die op links goed werd aangespeeld door Ton Tijhuis. Hij passeerde zijn directe tegenstander, zag dat de keeper iets te ver voor zijn doel stond en plaatste de bal loepzuiver op de doelman in het doel van de tegenstanders. Een wonder mooi doelpunt en daarmee stond Voorwaarts vroeg in de wedstrijd met 1-0 voor! Deze voorsprong kwam daarna nog wel een aantal keren in gevaar. Na een hoekschop van de Esch stompte doelman Stuifzand de bal uit de doelmond, maar op de zestienmeterlijn nam de aanvoerder van de Denekampers de bal in één keer op de slof en raakte de binnenkant van de paal! Voorwaarts kwam met de schrik vrij.
Nog geen minuut later liet Stuifzand een afstandsschot los en werd vervolgens omspeeld door de spits die echter het lege doel niet kan vinden. Toch speelde Voorwaarts verzorgd voetbal en combineerde een aantal keren aardig door de defensie van De Esch. Mark Ekkel werd in de dertigste minuut goed aangespeeld door Sjonnie Bakhuis, maar hij kreeg de bal niet onder controle om door te stomen naar het vijandige doel. Daarmee werd de rust bereikt en stond Voorwaarts nog steeds op een 1-0 voorsprong.

Na rust zette De Esch nog een tandje bij, zij begrepen dat ze vol op de aanval moesten spelen om Voorwaarts te bestrijden. Dit resulteerde in enkele kleine kansjes. Voorwaarts verdedigde te slap en in de vijftigste minuut was het raak. Een voorzet van rechts werd totaal verkeerd beoordeeld door Tom Hoppen die de te lage bal nog wilde koppen. Het enige wat hij bereikte was dat de bal rechtstreeks voor de voeten van een tegenstander kwam, deze maakte geen fout en passeerde de Voorwaarts doelman. (1-1) Het leek erop dat de wedstrijd in het nadeel van Voorwaarts zou kantelen. Gelukkig hervonden de Westerhaarders zich en trokken weer volop in de aanval. Dit resulteerde in een hoekschop die goed werd genomen, Ton Tijhuis die vanmiddag een heel goede wedstrijd speelde, maakte geen fout en schoot de bal met de buitenkant van de rechterschoen in de uiterste hoek. (2-1) In tien minuten twee doelpunten en daar bleef het niet bij! De wedstrijd werd steeds aantrekkelijker en Voorwaarts pakte de tegenstander op eigen helft goed aan. Israël Basmaci nam het voortouw in aanvallend opzicht en passeerde twee tegenstanders en de keeper en zorgde voor de 3-1 voorsprong. Niet veel later soleerde hij opnieuw door de defensie van De Esch en prikte de bal onder de keeper door in het doel. De bal ging tergend langzaam over de doellijn heel Voorwaarts stond al te juichen voor het vierde doelpunt. Maar hoewel de bal duidelijk de doellijn had gepasseerd knalde de laatste man van De Esch de bal terug het veld in. De scheidsrechter die er bijna bovenop stond keurde het doelpunt echter niet toe. Toch kwam Voorwaarts niet meer in de gevarenzone. Ze heersten op het middenveld waar Rikus Bakker, die deze middag zijn 300 ste wedstrijd speelde en daarvoor na afloop door voorzitter Aalderink werd gehuldigd, zijn steentje bijdroeg door zijn solide spel. Mark Ekkel kreeg na aangeven van Martijn Sloot nog een kansje maar miste het doel op een haar. Doordat nummer twee op de ranglijst ook wist te winnen blijft de strijd tussen de twee koplopers onverminderd doorgaan. Nummer drie De Esch is momenteel kansloos voor de titel.
(bron:VV Voorwaarts)