0
761

vvvoorwaartslogo_171_01
Voorwaarts – Kloosterhaar  2-1.

Op een fris sportpark ’t Twistveen floot scheidsrechter J. van Mil uit Vriezenveen om 14:30 uur af voor de topper in de vierde klasse D, Voorwaarts – Kloosterhaar. De huidige nummers 1 en 3 moesten zo vlak voor de winterstop nog een onderling duel spelen. Beide ploegen wilden zich revancheren voor de verlies partijen die ze twee weken geleden hadden opgelopen. Kloosterhaar verloor van SVV ’56 en Voorwaarts moest zijn meerder erkennen in Hardenberg ’85.

Dat beide ploegen wat recht te zetten had kwam het spel in de eerste helft ten goede. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd. Voorwaarts had wel meer balbezit maar Kloosterhaar had verreweg de betere kansen. Zo was het Richard Bokxem die in de 12de minuut Kloosterhaar op een 0-1 voorsprong zette. Met een prachtige lob verschalkte hij Jan Peter Ekkel, die de honneurs waar nam voor de geblesseerde Dinant Stuifzand. Na dit doelpunt voeren de Westerhaarders de druk op, maar Kloosterhaar blijft het gevaarlijkst d.m.v. goed counter voetbal. De reeds eerder genoemde Jan Peter Ekkel trad enkele malen kordaat op en behoedde Voorwaarts voor een nog grotere achterstand. Na een half uur spelen speelde Gert Dogger de bal in op Theo Mulder, deze laatste krijgt met een gelukje de bal voor zijn voeten doordat zijn directe tegenstander over de bal heen trapte. De Voorwaarts spits liet deze kans niet onbenut en bracht beide teams weer op gelijke hoogte. Vlak voor het rustsignaal verrichte de Voorwaarts doelman nogmaals een goede redding waardoor de ruststand 1-1 blijft.

Na de thee begonnen de Westerhaarders sterk en zetten Kloosterhaar onder druk. Het tweede Voorwaarts doelpunt leek nog maar een kwestie van tijd. Kloosterhaar kwam er niet meer uit en kreeg het steeds moeilijker. In de 60ste minuut claimden de Westerhaarders een strafschop nadat Gert Dogger in de zestien ten val werd gebracht, maar scheidsrechter van Mil zag er niets in. Enkele minuten later ontsnapte een Kloosterhaar aanvaller aan de aandacht van de Westerhaarse verdediging maar de goed spelende Ton Tijhuis greep goed in en voorkwam een achterstand. Voorwaarts pakte de draad weer op en zo was het Gert Dogger die in de 72ste minuut alleen op de Kloosterhaar doelman, Alfred Veurink afging en de 2-1 binnen schoot. In de resterende speeltijd werd Kloosterhaar nog een keer gevaarlijk vanuit een cornerbal maar wederom was het de Voorwaarts doelman, Jan Peter Ekkel die op z’n hoede was en zodoende een belangrijk aandeel had in de overwinning op Kloosterhaar.

Gezien de tweede helft was de overwinning meer dan terecht en door het gelijke spel van Hardenberg ’85 tegen SC Lutten deed Voorwaarts op de laatste speeldag voor de winterstop dus uitstekende zaken. De voorsprong op Hardenberg is nu vier punten en Kloosterhaar heeft nu 6 punten achterstand.

Op zaterdag 26 januari staat de eerste competitiewedstrijden weer op het programma. Voorwaarts moet dan thuis aantreden het Almelose DVO ’71. Deze wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14:30 uur.