Voorwaarts dicht bij periodetitel na winst op Julana’32

0
927

julvoo.jpgVoorwaarts is bezig met een goede reeks. In de afgelopen weken werden respectievelijk Kloosterhaar en DZSV aan de zegekar gehangen. Om er nog een goed seizoen van te maken moest er ook in Hengelo gewonnen worden om nog aanspraak te maken op de 3de periode. Trainers Legebeke en Beverdam konden niet al te veel kiezen vandaag. Gelukkig was Mark Smelt weer van de partij, hij had zijn schorsing erop zitten terwijl Jordy Niks deze nu moest uitzitten.
Juliana’32 speelde behalve voor de eer nergens meer voor. Om half 3 floot scheidsrechter Huisman uit Holten voor aanvang en in de 1ste 10 minuten gebeurde er niet al te veel, wel liet Voorwaarts zien dat ze niet voor niets naar Hengelo gereisd zijn want het was fel in de duels en er werd vroeg gestoord om de opbouw van Juliana te belemmeren. Tot de 15 minuut kreeg Voorwaarts een paar kleine mogelijkheden maar kwam niet tot scoren. Wel kreeg Juliana een dot van een kans echter de geheel vrijstaande spits maaide over de bal en liet Voorwaarts met de schrik vrijkomen. Daarna nam Voorwaarts het heft in handen en werd gevaarlijker.

Gert Dogger speelde zich vrij en werd in de 16 meter tussen 2 verdedigers geblokkeerd maar de scheidsrechter die daar bovenop stond zag er tot ieders verbazing niets kwaads in. Voor Voorwaarts een sein om er nog een schepje bij te doen. Op het hele veld werden de duels gewonnen en de aanval gezocht. In de 26ste minuut wist Voorwaarts de score te openen. De goed spelende Mark Smelt ging de 1-2 aan met Rene Nijhof die op zijn beurt Bernd Bove kon bereiken over de rechter kant. De voorzet was scherp waarbij de keeper van Juliana zich ook verkeek. De bal ging over hem heen en belande op de tweede paal. De terugspringende bal kwam in de voeten van Jordy Hams die simpel de 0 – 1 kon aantekenen. Voorwaarts hield ook na de 0-1 de wedstrijd in handen. Via lekker combinatie voetbal vonden de oranjehemden elkaar en Juliana had het moeilijk in die fase en kon alleen maar achteruit. In 32ste minuut was het weer raak. Na een goede combinatie tussen Rene Nijhof en Mark Smelt wist Mark met een sublieme pass Rene achter de verdedigers te bereiken. Snel en behendig wist uiteindelijk Rene de bal voor te geven waar Jordy Harms met een goede beweging de 0 – 2 kon maken. Meteen na de aftrap veroverde Voorwaarts opnieuw de bal en ging opnieuw in de aanval. Een mooie steekpass van Bernd Bove speelde Gert Dogger vrij achter de verdediging maar de grensrechter van Juliana vond het blijkbaar te gevaarlijk worden want voor de 2de keer wist hij de scheidsrechter in de luren te leggen door voor buitenspel te vlaggen. Voorwaarts kreeg nog voor een aantal goede kansen. Jordy Harms had een hattrick kunnen scoren maar gaf de bal vrij voor de keeper af op Bernd Bove maar door een polletje kon Bernd niet scoren. Ook kopte Bernd Bove na een goede voorzet nog op de lat waardoor Voorwaarts met een 0 – 2 ging rusten waar het eigenlijk al met meer doelpunten verschil had moeten voorstaan.
De tweede helft was qua niveau een stuk minder. Voorwaarts speelde met de handrem erop en Juliana probeerde het nog wel maar kon niet echt een vuist maken. Het werd rommeliger met steeds meer balverlies aan beide kanten. Beide teams hadden nog wel een aantal kansen, Voorwaarts de meeste en mooiste. Jordy Harms en Bernd Bove stuitten op de goede keeper van Juliana die in de 2e helft veel wist te redden. Ook kon hij een paar keer rekenen op zijn verdedigers die de bal tot 2 keer toe van de doellijn haalden. Een prachtige vrije trap van Gert Dogger werd door de doelman uit de kruising geranseld. De grensrechter van Juliana was ook nu weer belangrijk voor het team en vlagde wederom regelmatig ten onrechte voor buitenspel maar de scheidsrechter liet hem ook 2 keer staan. De daaruit ontstaande kansen werden niet benut. Voorwaarts had in die fase de wedstrijd op slot moeten gooien. Doordat het team dit verzuimde bleef Juliana geloven in het behalen van een punt.