Voorwaarts deelt punten met Denekamp

0
857

logo-vv-voorwaarts-125.jpgOp een zonovergoten sportpark ‘t Twistveen moest Voorwaarts aantreden tegen SP Denekamp. Punten waren er nodig om mee te blijven doen in de top van de rangschikking. Zonder de geschorste Rutger Slot en de geblesseerden Gerran Protzman, Patrick Webbink en Jordy Harms (wel op de bank) werd er om half drie afgetrapt. Zowel Voorwaarts als Denekamp begonnen rommelig aan de wedstrijd. Met de altijd gevaarlijke spits Maiko Rademaker had Denekamp nog de beste mogelijkheden. In de 12e minuut bracht Jense Westera de 0-1 op het scorebord.

Met een droge schuiver werd Dinand Stuifzandt verrast. Vijf minuten later leek de wedstrijd al vroegtijdig beslist, een vrije trap van Maiko Rademaker werd door Joost Klein Buursink binnengekopt. Binnen twintig minuten 0-2. Hoe zou Voorwaarts zich herstellen van zo’n vroege achterstand. In de 32e minuut kwam het antwoord. Uit een snelle aanval speelde Gert Dogger uiteindelijk de bal naar Roy de Lange die de 1-2 binnenschoot. Voorwaarts bleef aandringen en op slag van rust kreeg Gert Dogger een haast niet te missen kans. Keeper Dennis Rademaker tikte de bal echter knap tot corner. Met Israël Basmaci voor Wout Roelofs begon Voorwaarts vol goede moed aan de tweede helft maar het was Denekamp dat in de eerste minuut na rust al en dot van een kans kreeg. Het was Dinand Stuifzandt die Voorwaarts, met een fantastische redding, in de race hield. In de 63e minuut probeerde trainer Ronald Dams, met Jordy Harms voor de goede spelende Roy de Lange, nog meer aanvalsgeweld binnen de lijnen te brengen. In de 73e minuut leverde dit Denekamp een rode kaart op. Jordy Harms ging sterk door en Mark Wekking kon niet anders dan Jordy aan het shirtje naar beneden te trekken. Scheidsrechter Schrik kon niet anders dan de rode kaart trekken. Tegen tien man trok Voorwaarts ten strijde en het laatste kwartier leverde nog enkele kansen op. Israël Basmaci werd binnen de zestien ten val gebracht en de claim op een strafschop werd rigoureus door de scheidsrechter weggewuifd. In de 82e minuut vuurde Michel Lensen een zondagsschot af. De bal verdween schitterend in de verre bovenhoek en daarmee verscheen de 2-2 eindstand op het scorebord. Volgende week staat d uitwedstrijd tegen koploper de CJV’ers op het programma. De thuiswedstrijd werd vorig jaar met 4-1 gewonnen en de supportersvereniging van Voorwaarts wil de (Westerhaarse) oranjehemden massaal steunen en heeft hiervoor een speciale supportersbus geregeld.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Jamie Snippe, Bjorn Wessels, René Nijhof, Wout Roelofs (45e Israël Basmaci), Mark Ekkel, Theo Mulder, Michel Lensen, Jordy Niks, Gert Dogger en Roy de Lange (63e Jordy Harms)