Voorwaarts boekt verdiende zege op Blauw Wit 66

1
672

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoorwaarts begint fel aan de wedstrijd en zet onmiddellijk druk naar voren. Na tien minuten spelen komt Blauw Wit ’66 wat onder de druk vandaan en komt ook aan voetballen toe. In de 17′ ontstaan er een hachelijk moment voor het Holtense doel, maar bal gaat gelukkig voor hen net naast. Voorwaarts krijgt kansen maar de bal valt nog niet goed en het eerste Voorwaarts doelpunt lijkt slechts een kwestie van tijd. En in 28ste minuut is het dan zover. Jordy Harms komt goed door over links en waar iedereen een voorzet verwacht schiet de razendsnelle linksbuiten de bal in de korte hoek binnen. Hij zet hiermee zijn ploeg op een verdiende 0-1 voorsprong.

De Westerhaarders blijven het betere van het spel houden, wat zich nog voor rust uitbetaald in een tweede doelpunt. Want in de 38ste minuut is het Gert Dogger die een voorzet van Jordy Harms op prachtige wijze in een keer over de Holtense doelman lobt. Deze stand zal tot het rustsignaal op het wat traag werkende scorebord blijven staan.

Na de thee komt Voorwaarts wederom fel uit de startblokken en probeert zodoende een snelle beslissing te forceren. En dit resulteert al in 47ste minuut in de 0-3. De laatste man van Voorwaarts, Theo Mulder komt opstomen en hem wordt door de spelers van Blauw Wit geen strobreed in de weg gelegd. Hij vuurt een schot af, maar hij raakt deze bal niet goed. Maar de goed oplettende Jordy Harms kan de bal alsnog binnen tikken en hiermee zijn ploeg op een comfortabele voorsprong zetten. De mannen van hoofdtrainer Ronald Dams blijven goed gegroepeerd voetballen en geven weinig weg. In de 71ste minuut wordt er hands gemaakt binnen de zestien na een goede actie van Israel Basmaci. De onlangs vader geworden dribbelaar neemt deze strafschop voor eigen rekening en weet deze te verzilveren (0-4). In de resterende speeltijd worden Gert Dogger, Michel Lensen en Israel Basmaci vervangen voor Jordi Smit, Roy de Lange en Wout Roelofs. Voorwaarts moet nog wel bij les blijven want de Blauw Wit spelers gaan toch wel nadrukkelijk opzoek naar de ere treffer, maar de Voorwaarts doelman Dinant Stuifzand weet zijn doel schoon te houden en de marge van vier vast te houden. Na het eindsignaal van scheidsrechter Meulenbeld kunnen de Westerhaarders terug zien op een goede wedstrijd en nemen de welverdiende drie punten mee uit Holten.

Volgende week speelt Voorwaarts weer een uitwedstrijden en wel in Nijverdal tegen DES, dat deze speelronde de CJV-ers op gelijke hoogte hield.

Opstelling Voorwaarts: Dinant Stuifzandt, Rutger Slot, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Jamie Snippe, Michel Lensen (Jordi Smit), Patrick Webbink, Theo Mulder, Israel Basmaci (Roy de Lange), Gert Dogger (Wout Roelofs) en Jordy Harms.