Voorwaarts boekt uiteindelijk nog een ruime overwinning op PW

0
610

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoorwaarts moest, in een vrij troosteloze ambiance, aantreden tegen PW. De supporters die er waren kwamen bijna allemaal uit Westerhaar die hun club steunden. PW, de oudste club van Nederland, vecht tegen degradatie en nacompetitie waar Voorwaarts nog zicht heeft op de andere nacompetitie. Voorwaarts was zo goed als compleet afgereisd naar Enschede, alleen Tom Meier ontbrak wegens een liesblessure.
Over de eerste helft kunnen we kort zijn. PW speelde naar hun mogelijkheden. En dat betekende een muur optrekken rond het eigen strafschopgebied. Dit lukte in de 1e helft vrij moeiteloos. Voorwaarts kon moeilijk openingen vinden en kwam niet verder dan een vrije trap van Gert Dogger in de 38e minuut tegen de paal. Het enige gevaar voor het doel van Voorwaarts bezorgde het team zelf door een foute inschatting van de doelman maar Stuifzandt herstelde dit goed.
Na rust moest het dan maar gebeuren en dat lukte ook. In de 49e minuut vuurde Jordy Harms van afstand. De keeper kreeg de bal niet onder controle, broertje Tim was attent en prikte de 0-1 in het lege doel.

Introductie scheiding

PW gaf het nog niet op, maar was aanvallend machteloos. Het duurde tot de 69e minuut tot de 0-2 op het denkbeeldige scorebord werd gezet. Bernd Bove werd net buiten de 16 getorpedeerd. Iedereen van Voorwaarts zag een doorgebroken speler onderuit worden gehaald maar de scheidsrechter deed het af met alleen een vrije trap. De muur werd op 7 meter gezet maar dit was toch geen probleem voor Gert Dogger. Precies aan de linkerkant langs de muur, precies in de hoek. Daarmee werd het verzet van PW gebroken. Voorwaarts kon vrijuit voetballen en de spitsen waren op jacht naar meer doelpunten. 4 minuten later vond Gert Dogger het hoofd van Tim Harms die de 0 – 3 aantekende. In de 80e minuut kreeg Voorwaarts weer een vrije trap. Nu mocht Jordy Harms aanleggen. Zijn harde schot werd niet goed verwerkt, invaller Jordy Niks was er dit keer als de kippen bij om de 0 – 4 te maken.
Dit werd ook de eindstand, na 44 minuten vond de goed leidende scheidsrechter Afman het genoeg.
Weer een nuttige overwinning. Voorwaarts doet goede zaken voor de 3e periode én voor de stand. Hier staan we nu gedeeld derde, met zicht op de 2e plaats. Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Drienerlo. Deze kon wel eens cruciaal worden voor de 3e periode. De spelers beseffen dit en kijken er naar uit.
Opstelling : Stuifzandt; Wessels, Slot, Nijhof, Lars Bove; Ter Braak (Smelt), Bernd Bove, Roelofs (Niks); Jordy Harms, Dogger, Tim Harms.