Voorwaarts boekt simpele overwinning in Holten

0
1110

blavoo.jpgDe wedstrijd tussen Blauw wit’66 uit Holten en Voorwaarts was de enige wedstrijd die door ging in de 3e klasse D afgelopen zaterdag. Sneeuw zorgde voor onbespeelbare velden maar in Holten was het veld wonderbaarlijk sneeuwvrij. Met een gehavend team arriveerde Voorwaarts in Holten waar het op dat moment wel sneeuwde. Topscoorder Jordy Harms was geblesseerd evenals Alwin Postma. Wout Roelofs die de gehele week ziek op bed lag moest noodgedwongen spelen.

Om precies half 3 floot scheidsrechter Assink uit Hengelo voor de aftrap en Voorwaarts moest meteen achteruit. Blauw Wit dat verrassend met 2 spitsen speelde zette goed druk en Voorwaarts moest in die fase zoeken naar de juiste bezetting. Na 10 minuten stond het team goed en kon het zich in de wedstrijd knokken. Op het grote, mooie kunstgras in Holten waren de ruimtes groot en waren de eerste kansen in de wedstrijd voor Voorwaarts. Na wat kleine kansen voor Jordy Niks en Bernd Bove was het na 20 minuten raak voor de bezoekers. Een goede actie en prima voorzet van Wout Roelofs bereikte de bij de 2e paal vrijstaande Jordy Niks die met het hoofd de 0-1 aantekende. Daarna volgden een aantal hachelijke momenten voor het doel van de thuisclub. Corners en goede voorzetten van met name links zorgden voor veel gevaar maar een doelpunt leverde het niet op. Blauw Wit beperkte zich tot verdedigen en doelman Stuifzandt van Voorwaarts moest zegge en schrijven voor de rust een keer handelend optreden en had het met name koud. Na een klein half uur viel de 0-2.

Introductie scheiding

Een afgeslagen bal werd door Gert Dogger opgepikt en met een fraaie curve verdween de bal van buiten de 16 meter in het doel. Op slag van rust was er nog even gevaar voor de thuisclub. Een vrijetrap bereikte 2 bij de 2e paal vrijstaande Holtenaren maar de hoek was te moeilijk om te scoren.

Direct na rust gooiden de oranjehemden de wedstrijd op slot. Vanaf links speelde Jordy Niks zich goed vrij en schoot in de verre hoek. De keeper kon de bal nog keren maar de terug springende bal was een prooi voor Gert Dogger. Vanuit een moeilijke hoek lepelde hij de bal netjes over de keeper en tekende voor de 0-3. Voorwaarts nam gas terug en dacht de buit binnen te hebben. Blauw Wit schakelde een tandje bij en werd gevaarlijker. Een aanval op rechts zorgde voor een inschattingsfout van de verdediging van Voorwaarts waar Tom Meier niet op tijd terug was van een aanval. Via het been van Wout Roelofs ging de spits handig naar de grond en scheidsrechter Assink weer terecht naar de stip. Dennis Bolink maakte geen fout en zorgde voor de 1-3. Voorwaarts raakte niet in de war en bleef verzorgt voetballen. Veel diepgaande spelers waren keer op keer gevaarlijk zonder grote kansen te creëren. Een fout van de doelman van Blauw Wit was ook de aanleiding van het doelpunt van Bernd Bove. Een houdbaar schot belandde via de keeper op de lat en Bernd was er als de kippen bij om de terugspringende bal simpel binnen te koppen.
Blauw Wit wisselde en bracht een extra spits. Een aantal schoten en corners waren vrij simpel een prooi voor doelman Stuifzandt. In de omschakeling bleef Voorwaarts gevaarlijk. De gebroeders Bove bleven een plaag voor de verdedigers van de thuisclub die daardoor veel fouten maakten. Vijf minuten voor tijd werd de eindstand bereikt en deze werd gemaakt door de man die het verdiende. Keihard werken en veel onderscheppingen zorgde ervoor dat Lars Bove in de 16 meter in balbezit kwam. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en scoorde beheerst de 1-5 eindstand binnen.
Een prima wedstrijd van een heersende koploper die geen moment in de problemen kwam tegen een Blauw Wit’66 dat wel wilde maar niet kon. Voorwaarts loopt 3 punten uit op de achtervolgers omdat die niet speelden en maar moeten zien om ook de punten in deze ronde binnen te halen.
Volgende week speelt Voorwaarts thuis tegen s.c. Lemele.
Opstelling Voorwaarts: Diand Stuifzandt, Roy de Lange, Tom Meier, Bjorn Wessels, Bjorn Derks (76. Rick Bove), Rutger Slot, Bernd Bove, Lars Bove, Wout Roelofs, Gert Dogger (76. Huub Schippers) en Jordy Niks