Voorwaarts boekt ruime overwinning dankzij goede 2e helft

0
988

vwma.jpgHet is altijd even afwachten hoe een team uit de winterstop komt. Door de sneeuw op het kunstgras was de voorbereiding verre van optimaal verlopen. Er moest zelfs naar Elburg gereisd worden om toch nog een oefenwedstrijd te kunnen spelen. Mariënberg kon wel al een competitiewedstrijd bijschrijven. Thuis werd een ruime overwinning geboekt tegen laagvlieger Lemele. Bij Voorwaarts ontbrak Alwin Postma vanwege een schorsing. Mariënberg mistte door blessures en 2 spelers op wintersport (!!) 7 man, waarvan 5 basisspelers. Bij Voorwaarts ontbrak Alwin Postma door een schorsing.
Om precies half 3 floot scheidsrechter Odink uit Rekken voor het beginsignaal. En na 25 seconden stelde Wout Roelofs met een fraai schot 2e doelman Regeling op de proef. Meteen daarna counterde Mariënberg, een gevaarlijke situatie en 2 corners als gevolg. In de 7e min schoot Jordy Harms een vrije trap net over. En in de 11e minuut nam Voorwaarts de leiding. Door goed onderscheppen en een secuur schot van Lars Bove verdween de bal in de uiterste hoek. In het vervolg van de 1e helft kabbelde het spel een beetje voort, met de beste kansen voor Mariënberg. Maar Dinand Stuifzandt keepte zoals zo vaak weer een prima pot. Hij maakte 2 gevaarlijke schoten van Rolf Hofsink onschadelijk. Dezelfde Hofsink schoot ook een keer in gevaarlijke positie net naast.

Introductie scheiding

Zoals al zo vaak deze competitie tapte Voorwaarts vanaf de 1e minuut in de 2e helft uit een ander vaatje. Spelers die in de 1e helft totaal niet in de wedstijd zaten, leefden helemaal op. En het moet gezegd, Mariënberg liet zich als een stel makke schapen naar de slachtbank leiden. Diverse hachelijke momenten voor het doel van Regeling waren het gevolg. Logischer wijs verruimde Voorwaarts in de 57e minuut de voorsprong. Een doorgekopte bal bracht Jordy Harms vrij voor de keeper. En zo’n buitenkans laat hij zich niet ontnemen. Middels een strak schot met zijn linker vond hij de verste hoek : 2-0. 3 minuten later was de wedstrijd gespeeld. Jordy Harms was in een sprintduel slimmer dan de doelman. Hij ging gewillig naar het gras. De toegekende penalty werd onberispelijk benut door Gert Dogger : 3-0. Daarna nam Voorwaarts gas terug. Roy de Lange kwam voor Gert Dogger. Na een fraaie voorzet van Roy tekende Jordy Niks in de 78e minuut voor het slotakkoord : 4-0. De gastheren hadden nog enkele goede kansen. Bernd Bove faalde tot 2 keer toe voor keeper Regeling die met zijn ervaring Mariënberg behoedde voor een grotere nederlaag. Rest mij nog te vermelden dat meteen daarna de licht geblesseerde Jordy Harms werd vervangen door Rick Bove. Voor het eerst stonden daardoor de 3 broers samen in een competitiewedstrijd binnen de lijnen.
Volgende week volgt de uitwedstrijd bij Blauw Wit ’66 te Holten.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Tom Meier, Bjorn Derks, Jordy Niks, Rutger Slot, Bernd Bove, Lars Bove, Wout Roelofs, Gert Dogger (62. Roy de Lange) en Jordy Harms (79. Rick Bove).