Voorwaarts blijft koploper na winst bij DES

0
955

desvoo.jpgHet was op papier een topper, DES ontving Voorwaarts waarbij Voorwaarts al koploper aan de wedstrijd begon en DES na een goede start van de competitie de laatste weken wat deukjes op liep. Trainers Beverdam en Legebeke konden net als vorige week op een fitte selectie rekenen, behalve Wout Roelofs ontbrak nog steeds.
Om exact half 3 floot scheidsrechter Holleboom deze middag voor aanvang van de wedstrijd. In de eerste 10 minuten gebeurde er niet zo veel, beide teams waren wat voorzichtig. Voorwaarts kwam tot de eerste doelpoging maar de bal kon simpel door de doelman van DES worden onderschept. Het was aftasten van elkaar met mooie duels op het middenveld. Na een minuut of 15 kwam DES beter in de wedstrijd zonder grote kansen te krijgen. Beide teams kregen in deze periode kleine kansen maar echt gevaarlijk werd het niet. Veel inzet en beleving aan beide kanten waarbij de duels scherp maar fair waren. DES kreeg een grote kans maar de inzet van spits Mulder was te slap en een makkelijke prooi voor doelman Stuifzandt. Na circa 25 minuten kwamen er toch wat meer kansen waarbij Voorwaarts de grootste kreeg. Een snelle omschakeling waarbij de bal via de rechterkant bij Alwin Postma kwam die met een prachtige voorzet het hoofd van Jordy Harms bereikte. Zijn kopbal was goed en buiten het bereik van de doelman maar de bal eindigde op de paal.

DES moest verder achteruit s en Voorwaarts drong meer en meer aan. Een goede actie van Jordy Harms die vanaf rechts naar binnen kwam. Het schot met links eindigde buiten het bereik van de keeper op de lat en de rebound, die niet makkelijk was, werd door Lars Bove over geschoten. Ook DES kreeg in die fase een grote kans. Een lange bal werd niet goed genoeg verwerkt en een van de spitsen kon hem vrij inschieten maar doelman Stuifzand stond precies op de goed plaats en kon hem vrij makkelijk onderscheppen. DES speelde op dat moment 1 op 1 achterin en Voorwaarts kreeg meer en meer ruimte. Jordy Harms speelde zich goed vrij maar vond geen medespeler in de 16 meter en bij de tegenaanval verprutste DES een goede mogelijkheid. Nog vlak voor rust kreeg Voorwaarts weer een goede mogelijkheid. Een scherpe voorzet van Gert Dogger bereikte Jordy Niks bij de 2e paal. Zijn inzet was goed en tegendraads voor de keeper maar de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de slotfase van de 1ste helft had Voorwaarts eigenlijk de wedstrijd moeten beslissen , zeker 2 of 3 grote kansen werden niet benut of gingen tegen de lat of net naast . En zo werd de ruststand bereikt 0-0.
Na de rust was Voorwaarts even wat slordig in de passing maar gaf ook niets weg. Daarna namen de bezoekers het heft weer in handen en heersten over het hele veld. Echte grote kansen waren er niet in die fase. Het bleef maar 0-0 en je weet dan dat de ploeg die scoort ook gaat winnen. Inmiddels waren er ruim 70 minuten gespeeld en bleef het spannend. Wel moest DES iets vaker aan de noodrem trekken waarbij de vrije doorgang van Jordy Harms ongedaan werd gemaakt. De scheidsrechter bestrafte de thuisploeg met een terechte gele kaart. In de 72ste minuut gebeurde het waar alle Voorwaarts supporters de hele middag al op hoopten. Via een goed op gezette aanval over een aantal schijven met Jordy Niks en Alwin Postma kwam de bal bij Lars Bove. Met een boogbal bereikte hij zijn broer Bernd die leep achter een aantal spelers van DES was opgedoken en met een slimme kopbal de bal over de keeper van DES kon koppen. De doelman stond net iets te ver voor zijn doel en via zijn vingertoppen eindigde de bal in het net. De verdiende 0-1 stond op het scorebord en DES moest nu komen. Dit was voor trainer Beverdam het moment om Jordy Niks te wisselen die moe gestreden kon terug kijken op een goede wedstrijd. Roy de Lange was zijn vervanger. Vlak na het doelpunt speelde Voorwaarts de tegenstander even helemaal zoek maar een serie voorzetten en corners konden niet worden verzilverd. DES wisselde en trainer Warmelink bracht een extra spits in. Voorwaarts loste dit probleem vrij eenvoudig op, DES kwam niet door de stugge verdediging van de ploeg uit Westerhaar. In de 82 minuut werd Gert Dogger gewisseld voor Michel Lensen , ook Gert kon terug kijken op een goede wedstrijd. Het werd nog zeer spannend in de slotfase waarbij DES alles wat ze hadden in de strijd gooide maar Voorwaarts hield stand en kreeg ook ruimte. Jordy Harms werd goed diep gestuurd en de keeper van DES moest aan de noodrem trekken. De scheidsrechter was mild en gaf hem geel met een vrije trap net buiten de 16 meter die niets opleverde. DES werd nog een paar keer gevaarlijk en alles en iedereen van DES zag nog een handsbal van Voorwaarts in de 16 meter. Na 96 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd met een hoog tempo waarbij beide teams veelvuldig de aanval probeerden te zoeken. Voorwaarts doet goede zaken en blijft koploper. Volgende week komt Juliana’32 op bezoek in Westerhaar, het einde van de eerste periode komt in zicht…
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Wessels, Meier, Derks, Niks (72. De Lange), L. Bove, B. Bove, Slot, Dogger (82. Lensen), Harms