Voorwaarts blameert zich in Borne

0
754

logo_vv_voorwaarts_125Zaterdag18 april moesten de mannen van hoofdtrainer Tonnie van Veen aantreden op `t Wooldrik in Borne tegen BZSV de Blauwwitters. Pupil van de week Timon Stuifzand dribbelde als eerste op doelman Dinand Stuifzand af en schoot de bal achter de Westerhaarse doelman en zoals later zou blijken was dit helaas niet de laatste keer.

Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd en had de touwtjes strak in handen. Al in de 3de minuut is Voorwaarts kort bij haar eerste doelpunt, maar de Bornse verdediging weet deze bal nog op miraculeuze wijze uit het doel te werken. Enkele minuten later is het Israel Basmaci die een honderd procent kans onbenut laat en verzuimd zijn ploeg op een 0-1 voorsprong te zetten. Maar in de 18de minuut is het dan wel zover, Mark Smelt geeft een uitstekende pass op Gert Dogger en deze schiet bij de 2de paal binnen (0-1). Twaalf minuten later komen de Westerhaarders makkelijk op 0-2, door een eigen doelpunt van Arjan Pol. Het lijkt deze middag een makkelijke overwinning te worden, maar niets blijkt minder waar. Na dit tweede doelpunt wordt er veel te veel balverlies geleden op het middenveld en hierdoor leggen de Westerhaarders zelf teveel druk op haar eigen verdediging. BZSV ruikt haar kans en gaat er voor. En in de 40ste minuut is het Robin van Wijk die de 1-2 binnen schiet. Nog geen drie minuten later is het Job ten Thije die de gelijkmaker binnen werkt en zodoende geven de Westerhaarders de voorsprong binnen drie minuten weg!
Na de thee komt Voorwaarts wederom niet in haar spel en tracht hoofdtrainer Tonnie van Veen het tij te keren door al snel nieuwe mensen in te brengen. Zo komt Gerran Protzman voor Wout Roelofs en Mark Ekkel voor Mark Smelt. Maar deze wissels hebben niet het gehoopte effect en in de 70ste minuut komen de Blauwwitters op 3-2, door een kopbal van Taco van Veen. In de resterende speeltijd rechten de Westerhaarders nog wel hun rug maar het opportunistische spel brengt de zo gehoopte gelijkmaker niet. En zodoende fluit scheidsrechter Kamp uit Nijverdal na enkele minuten blessuretijd af en druipt een ieder die Voorwaarts een warm hart toedraagt af, zonder punten naar Westerhaar.

Voorwaarts maakte het zichzelf deze middag onnodig moeilijk en de Blauwwitters boekten op basis van hun werklust en inzet een verdiende overwinning. Het enigste positieve van de middag was het verlies van Eibergen tegen Hellendoorn. Hierdoor houdt Voorwaarts nog zicht op de vierde plaats in de eindklassering welke mogelijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie.

Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Het Oldenzaalse de Esch komt naar sportpark `t Twistveen waar om 14:30 uur afgefloten zal gaan worden.