Voorwaarts begint in het seizoen 2009-2010 een eigen F competitie

0
750

vooIn het aankomende voetbalseizoen begint Voorwaarts met een eigen F competitie. Naast de F1 ,die gewoon in de KNVB competitie zal gaan spelen, is er een eigen competitie opgezet voor alle overige F spelers.

Voorwaarts is druk bezig om de jeugd naar een hoger niveau te krijgen. De F jeugd speelt hierin een belangrijke rol. Het begint ten slotte bij de basis. We zien vaak dat jonge F spelers te weinig aan de bal komen tijdens wedstrijden. (sommige spelers raken maar 4 keer de bal tijdens een wedstrijd!!!). Ook zien we dat jonge jongens en meisjes het moeilijk vinden om tegen onbekende teams (spelers) te spelen. Ze zijn nog te onbekend met het voetbalspel.
Door de F spelers op zaterdagmorgen onderling 4 tegen 4 te laten voetballen krijgen ze vaker de bal. Zo zullen ze meer plezier krijgen in het voetbalspel. Verder krijgen ze tijdens de wedstrijdjes adviezen van de trainers. De kinderen zullen hierdoor altijd op een positieve manier worden benaderd.
De wedstrijdjes worden gefloten door jongens van het B1 elftal. Ze zullen hiervoor een cursus gaan volgen. Voor de aankomende scheidsrechters is dit een uitstekende gelegenheid om te wennen aan wedstrijden, voordat het “grotere” werk begint.

De trainingen van de F competitie zullen worden gegeven door Donnie Eggink en Rik Kloppenburg. Daarnaast hebben we een aantal jongens van B1 bereid gevonden om te helpen. De uitleg van de training zal worden verzorgd door Donnie en Rik. Daarna gaan de spelers uiteen in groepjes onder begeleiding van de B spelers. Zo krijgen de spelers een optimale begeleiding.
De F spelers zullen voornamelijk techniek training krijgen volgens de bekende Wiel Cörver methode.

In F1 zullen in principe de beste spelers van de hele F spelen. Maar als spelers uit de F competitie klaar zijn voor de echte competitie zullen ze al af en toe meespelen met F1. Verder zullen er een aantal “echte” oefenwedstrijden worden georganiseerd voor de F spelers.
Mocht het zo zijn dat er meer spelers klaar zijn voor de KNVB competitie, dan zal er naast een F1 ook een F2 de competitie ingaan. (vanaf de winterstop).

Rik en Donnie zullen via de basisscholen het voetbal proberen te promoten en op die manier voor actieve ledenwerving zorgen. Verder zijn er posters gemaakt die zullen worden opgehangen in het dorp. Op de website willen Rik en Donnie de bevindingen wekelijks publiceren. Er zullen foto`s worden geplaatst enz enz.
Er zijn alleen maar voordelen bedenken;
– Er is altijd in en uitstroom mogelijk, en zitten dus niet met het probleem dat er te weinig of te veel spelers in een team spelen, want er wordt altijd 4 tegen 4 gespeeld.
– De spelers kunnen langzaam wennen aan het voetbalspel en aan de competitie
– De spelers krijgen optimale begeleiding en komen veel vaker aan de bal
– De spelers krijgen techniek training waarin de beginselen van het voetbalspel worden aangeleerd.
– Voorwaarts hoopt zo meer kinderen enthousiast te krijgen om bij Voorwaarts te komen voetballen.
– Mini`s kunnen zo instromen in de F competitie. (zij zullen namelijk op dezelfde manier gaan voetballen, maar dan op het nieuwe boarding veld)
– De aankomende scheidsrechters kunnen wennen aan wedstrijden
– De B spelers kunnen wennen aan het geven van trainingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier