Voorwaarts 1 begint nacompetitie met gelijkspel

0
821

logo_vv_voorwaarts_125Zaterdag 9 mei begon voor Voorwaarts de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld. Om iets over half drie floot de scheidsrechter voor het begin van deze wedstrijd.
De mannen van Tonnie van Veen begonnen goed aan de wedstrijd want in de vierde minuut kwam Voorwaarts op een 0-1 voorsprong. Rutger Slot veroverde de bal op het middelveld en gaf een goed steekbal op Israël Basmaci. Deze gaf op zijn beurt een uitstekende voorzet af en Gert Dogger ronde vakkundig af door de bal met een kopbal binnen de palen te werken. Een beter begin kon Voorwaarts zich niet wensen.
De Westerhaarse ploeg bleef de betere kansen houden maar ze wisten de score niet verder uit te bouwen. Na 23 minuten moest Jan Mulder noodgedwongen het veld verlaten i.v.m. een blessure, Tom Hoppen kwam voor hem in het veld. In de laatste vijftien minuten zette WZC meer druk, maar zij wisten niet te scoren doordat doelman Dinand Stuifzand tot twee keer toe een uitstekende redding verrichtte. Hierdoor bleef de 0-1 voorsprong tot de rust op het scorebord staan.

Na de thee deden de Wapenvelders er nog een sche pje bovenop en gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De Westerhaarse verdediging hield het hoofd koel en kwam niet echt in moeilijkheden. Maar in de 67ste minuut is het een Voorwaarts verdediger die een voorzet niet goed verwerkt en tot overmaat van ramp de bal het eigen doel in ziet gaan (1-1). In de 76ste minuut houdt de goed keepende doelman, Dinand Stuifzand zijn ploeg in de race door de inzet van een doorgebroken aanvaller vakkundig met de voet te keren. In de slotfase kreeg Voorwaarts nog wel enkele kleine kansen maar deze werden niet verzilverd. Al met al mogen we niet ontevreden zijn met het behaalde resultaat. Volgende week zaterdag staat de return op het programma. In deze wedstrijd wordt beslist wie door mag na de tweede ronde van de nacompetitie. Gezien het resultaat in de eerste wedstrijd is deze strijd nog onbeslist en maken beide ploegen hier kans op. De aanvang van de wedstrijd is zoals gebruikelijk 14:30 uur.