Voordracht vrijwilligersprijzen Twenterand 2013

0
483

Twee nieuwe vrijwilligersprijzen: jongerenprijs en publieksprijs
Voordracht vrijwilligersprijzen Twenterand 2013

Eind 2013 organiseren de gemeente Twenterand en het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (IVT) weer de uitreiking van de Vrijwilligersprijzen. Dit jaar worden er maar liefst drie prijzen uitgereikt. Naast de ‘traditionele’ vrijwilligersprijs, bedoeld voor individuele vrijwilligers die zich inzetten voor de inwoners van Twenterand, is er nu ook een jongerenprijs en een publieksprijs. De jongerenprijs is bedoeld voor vrijwilligers tussen de 16 en 23 jaar en de publieksprijs is voor organisaties, projecten en andere initiatieven met groepen vrijwilligers. Kandidaten kunnen nog tot en met 30 september worden aangedragen.

Introductie scheiding

 

De vrijwilligersprijs is jaren geleden in het leven geroepen met als doel vrijwilligers die een bijdrage leveren aan de gemeente Twenterand en haar inwoners in het zonnetje te zetten en een blijk van waardering te geven. Ook is de prijs bedoeld om het belang van vrijwilligerswerk aan te geven en de inwoners van Twenterand te stimuleren om zich belangeloos voor elkaar in te zetten. Niet alleen volwassenen zetten zich voor anderen in. Er zijn gelukkig ook veel jongeren die een bijdrage leveren aan de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die vrijwilligerswerk doen bij hun sportclub. Daarnaast zijn er diverse organisaties, projecten en groepen vrijwilligers die zich inzetten om de gemeente een stukje leefbaarder en leuker te maken. Uiteraard verdienen ook zij een dikke pluim en daarom zijn er dit jaar drie aparte prijzen. Afhankelijk van het aantal voordrachten worden deze prijzen eind dit jaar uitgereikt.

Oproep
Kent u een vrijwilliger die het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Een organisatie die op basis van vrijwilligerswerk een steentje bijdraagt aan de Twenterandse samenleving? Of een project of ander initiatief dat door middel van vrijwilligerswerk de gemeente en haar inwoners positief beïnvloedt? Draag hen dan voor!

Spelregels voordrachten
De voordrachten voor de vrijwilligersprijzen gaan via een open inschrijving. De voordrachtformulieren zijn inmiddels verstuurd naar alle vrijwilligersorganisaties. Heeft u geen formulier ontvangen en wilt u toch één of meerdere kandidaten voordragen? Ga dan naar www.vrijwilligerswerktwenterand.nl en vul hier uiterlijk 30 september 2013 het voordrachtformulier in. U kunt ook contact opnemen met het IVT, via telefoonnummer 0546 – 481458. In het Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 kunt u nalezen waaraan een voordracht moet voldoen en wie zijn uitgesloten van deelname. Een externe jury beoordeelt de ingediende formulieren en nomineert de kandidaten. Zij beslissen tevens welke vrijwilliger en welke jonge vrijwilliger uiteindelijk een prijs ontvangen. De voordrachten voor de publieksprijs zijn automatisch genomineerd als voldaan is aan de voorwaarden. Deze prijs wordt toegekend op basis van publieksstemmen.

Op 12 december 2013 worden de vrijwilligersprijzen uitgereikt tijdens een feestelijke avond. Voor deze avond ontvangen alle vrijwilligersorganisaties een uitnodiging. De Vrijwilligersprijs Twenterand bestaat onder andere uit een beeldje voor de genomineerde(n) en een oorkonde.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het IVT per telefoon: 0546 – 481458 of per e-mail: info@vrijwilligerswerktwenterand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier