VOORBEREIDINGSBESLUIT LOG MET JAAR VERLENGD

0
644

TWENTERAND – Met alleen de stem van SGP tegen, heeft de raad maandagavond het voorbereidingsbesluit voor het landbouwontwikkelings-gebied met een jaar verlengd.
PvdA`er Spang wees het college erop de data goed te controleren en dat termijnen niet moeten worden over-schreden. Nu restten ook nog maar 5 dagen. “Ik hoop dat het een volgende keer wel op tijd gebeurt.”
Engels, Gemeentebelangen Twenterand, vond dat de gemeente alert moet zijn qua verkeersontwikkeling op de Nonkesdijk-Grintweg. Als daar bij Daarlerveen in de gemeente Hellendoorn wel een megabedrijf kan komen, moet Twenterand daar tijdig verkeersmaatregelen nemen.

Engels wil het vrachtverkeer van een mogelijk megabedrijf blokkeren over de Grintweg via Westerhaar naar N36.
Wethouder Becker antwoordde dat gemeente Hellendoorn dit verkeer zelf moet regelen en dus “de eigen boontjes moet doppen”. Of Twenterand dit verkeer ook juridisch kan voor-komen, kon hij niet toezeggen. Hij heeft hierover nog overleg.

Over een mogelijk veehouderijbedrijf in de gemeente Ommen nabij de Hammerdijk heeft wethouder Becker deze week nog een gesprek met wethouder Beugelink.
Becker was het met Laarman, ChristenUnie, eens dat hij wel tegen megabedrijven is, maar niet tegen intensieve veehoude-rijen: “Niet alles gaat op slot; we zijn plattelandsgemeente.” (DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier