Volwasseneneducatie en bestrijding laaggeletterdheid

0
606

logo_gemeente_twenterandGemeente Twenterand stimuleert taalcursussen

In samenwerking met de bibliotheken in de gemeente geeft het ROC Twente cursussen Nederlands aan verschillende inwoners uit de gemeente Twenterand. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand stimuleert de samenwerking tussen ROC en de Stichting Openbare Bibliotheek. Wethouder Binnenmars onderschrijft het belang van de taalcursussen: “Volwasseneneducatie en de bestrijding van laaggeletterdheid zijn belangrijke speerpunten uit mijn beleid en daarom zijn deze cursussen heel belangrijk.”

De taalcursussen worden verdeel over twee groepen, zogenaamde taalgroepen. Een taalgroep heeft als doel beter Nederlands leren spreken en schrijven, zodat iedere inwoner zich goed kan redden in de Nederlandse en Twenterandse samenleving.

Twee groepen
De taalcursussen zijn verdeeld in verschillende groepen. Er is een groep met mensen die Nederlands als hun 2e taal hebben. Dit zijn veelal mensen die vanuit het buitenland hier naartoe zijn gekomen. Er zijn ook groepen met mensen die wel in Nederland geboren zijn. Toch willen zij graag beter kunnen lezen en schrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier