Volle bak bij bespreking `varkensnotitie`

0
663

VROOMSHOOP/GEERDIJK/WESTERHAAR – De Partij voor de Dieren en ruim vijftig verontruste inwoners uit Vroomshoop, Geerdijk en Westerhaar zullen woensdag aanwezig zijn tijdens de commissie Ruimte, Water en Duurzaamheid van de provincie Overijssel in Zwolle.

Er zal gebruik worden gemaakt van het inspreekrecht, want woensdag wordt de bespreeknotitie `reconstructiebeleid voor de intensieve veehouderij` behandeld.

De Stichting VROM? heeft een bus geregeld, maar misschien gaan er wel twee bussen naar Zwolle. Aanmelden daarvoor kan op de website www.vroomshoopgeenmesthoop.nl, laat de stichting aan Delta TV weten.

Het onderwerp `varkensflats` is het meest besproken onderwerp in Twenterand en daarbuiten. Maar ook in andere gemeenten staan of stonden de LOG`s hoog op de agenda. Verweer gaat vaak over de enorme toename van verkeer en de onzekere uitwassen van grote kippen- en varkensschuren (zie de slechte ervaringen in de gemeente Buuren en Oost-Duitsland). Om nog maar te zwijgen over het plaatsen van een nertsenbedrijf.

Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen wil de intensieve veehouderijen verbieden. Zo denkt de provincie Overijssel er niet over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier